Baldur's Gate 3 zorgt voor gouden bergen bij D&D-eigenaar

News
donderdag, 15 februari 2024 om 7:30
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
Voor Baldur’s Gate 3 maakt Larian Studios gebruik van de Dungeons & Dragons-licentie. De eigenaar van D&D, Hasbro, heeft daardoor gouden bergen in ontvangst genomen.
Al decennia is Dungeons & Dragons één van de meest toonaangevende fantasy franchises. Maar de laatste jaren is het universum helemaal populair geworden, dankzij shows als Critical Role. En vorig jaar is er nog een grote boost bij gekomen dankzij Baldur’s Gate 3.
De nieuwe RPG van Larian Studios werd bijna unaniem verkozen als de beste game van 2023 en het is de eerste titel van de studio die zich afspeelt in de wereld van Dungeons & Dragons. Daarvoor moest de ontwikkelaar wel aankloppen voor een licentie bij eigenaar Hasbro, maar beide partijen zullen blij zijn dat ze een samenwerking zijn aangegaan.
Larian Studios heeft immers veel geld verdiend met de gigantische hoeveelheid aan sales van Baldur’s Gate 3 en dat heeft ook weer invloed op de inkomsten van Hasbro. De entertainmentgigant heeft namelijk tijdens een aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt dat er dankzij de RPG maar liefst 90 miljoen dollar in het laatje is gebracht.

Meer succesverhalen voor Hasbro

De verkopen van Baldur’s Gate 3 is niet de enige reden dat de cijfers van Hasbro er goed uitzien. Wizards of the Coast, het dochterbedrijf dat Dungeons & Dragons en Magic the Gathering maakt, heeft afgelopen jaar namelijk ook een Lord of the Rings-uitbreiding uitgebracht voor het beroemde kaartspel.
Er was een enorme vraag naar boxsets van Magic the Gathering: Tales of Middle-Earth. Niet alleen omdat er echt sterke kaarten in de set zitten en de Lord of the Rings-franchise heel populair is, maar ook omdat er een zeer unieke versie van The One Ring in was verstopt. Die kaart is uiteindelijk gevonden door een speler, die hem vervolgens verkocht aan rapper Post Malone voor maar liefst 2,6 miljoen dollar.

Populair Nieuws