LEGO Dungeons & Dragons set ligt al snel in de winkel

News
woensdag, 20 maart 2024 om 10:00
Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat LEGO een Dungeons & Dragons set ging maken. Nu is deze set eindelijk uit de doeken gedaan. Hij komt bovendien ook al snel uit.
Via LEGO Ideas kunnen fans zelf LEGO-creaties indienen die, als ze een selectieproces doorstaan, een officiële set worden. Vorig jaar werd een Dungeons & Dragons set gekozen, waarvan het uiteindelijke ontwerp nu is onthuld. De originele inzending was van de Nederlandse fan Lucas Bolt (ook bekend als BoltBuilds), die de set op 6 april tussen 9.00 en 12.00 signeert in de LEGO Store in Amsterdam.
Het eindproduct telt 3745 steentjes en is qua layout grotendeels trouw aan het ontwerp van BoltBuilds. Wel zijn de kleuren wat veranderd, waarbij vooral de draak opvalt: die was eerder groen, maar is in de uiteindelijke set rood gemaakt, met veel prominentere vleugels. Ook het huis ziet er iets anders uit.
Qua minifiguurtjes is er een aardig DnD party aanwezig, met verschillende rassen en klassen. Ook zijn er verschillende bekende wezens en monsters, zoals een Gelatinous Cube, Beholder, Displacer Beast en Owlbear. Er lopen ook nog ergens Myconids rond.

LEGO DnD set komt ook met eigen avontuur

DnD is natuurlijk vooral bekend als tabletop RPG en dat is een ervaring die niet ontbreekt met deze set. Er is een Adventure Book dat digitaal beschikbaar is voor LEGO Insiders en via DnD Beyond. Er is zelfs een beperkte voorraad van fysieke exemplaren.
Wie uitkijkt naar deze set hoeft niet heel lang meer te wachten. De release is namelijk al op 1 april voor LEGO Insiders en op 4 april voor iedereen. Als je de set in de eerste week bestelt via LEGO.com krijg je, zolang de voorraad strekt, een Mimic Dice Box van LEGO.

Populair Nieuws

Laatste Reacties