LEGO lijkt meer Sonic sets te bevestigen

News
woensdag, 25 oktober 2023 om 17:00
LEGO heeft in de laatste jaren nogal wat game-sets uitgebracht. Er is bijvoorbeeld een Mario-lijn, maar ook Mario’s grote rivaal in de jaren 90, Sonic the Hedgehog heeft nu een aantal sets. LEGO lijkt nu te bevestigen dat dat er in de toekomst meer worden.
Sinds vorig jaar kun je LEGO-sets van Sonic the Hedgehog kopen. Dat begon met een Green Hill Zone-set die was gemaakt via het LEGO Ideas-programma. Dit jaar kwam LEGO met nog vijf andere sets. Een nieuwe teaser doet vermoeden dat SEGA en LEGO hun samenwerking voortzetten.
Op Twitter is namelijk een korte video te zien waarin LEGO laat weten dat de productie van drie nieuwe Sonic-figuurtjes is gedwarsboomd door Dr. Eggman. Het gaat in het bijzonder om Rouge the Bat, Shadow the Hedgehog en Knuckles the Echidna. Geen van deze personages is ooit eerder voorgekomen in een LEGO-set.

Zijn deze Sonic figuurtjes voor nieuwe sets?

Dat wil nog niet zeggen dat nieuwe sets nu bevestigd zijn. Er zijn thema’s, zoals Marvel, waarin er soms minifiguurtjes worden gemaakt om los te verkopen. Hoewel er een hoop Sonic-personages zijn, zijn het er waarschijnlijk niet genoeg om pakjes minifiguurtjes lang vol te houden. Het lijkt het voor nu dan ook een veilige aanname dat Rouge, Shadow en Knuckles in toekomstige sets voor gaan komen.
Onlangs onthulde LEGO trouwens ook sets voor een heel andere populaire game. De samenwerking met Nintendo gaat voortaan ook verder dan alleen Mario. Er komen namelijk ook sets van Animal Crossing.