De beste gaming LEGO sets van dit moment

News
woensdag, 31 mei 2023 om 15:00
2022 07 19 lego atari 2600f1658240392
De game-industrie is relatief jong, maar er zijn al heel wat herkenbare personages en werelden uit voortgekomen. Het is dus geen wonder dat er steeds vaker leuke LEGO-sets gemaakt worden die gebaseerd zijn op games, zoals de aankomende Pac-Man set. Ook als je daar niet op wil wachten zijn er de nodige leuke gaming LEGO-sets verkrijgbaar.

Atari 2600

Bij retro-gaming zullen veel mensen denken aan de NES of een oude SEGA console uit de jaren 80. Maar games waren toen eigenlijk al niet nieuw meer en dan hebben we het niet alleen over arcadekasten. Je kon in 1977 bijvoorbeeld al de Atari 2600 in huis halen.
Dat was zeker niet de enige manier om thuis te gamen, maar er zijn niet veel systemen uit die tijd die net zo herkenbaar zijn. De console levert een leuk LEGO-model op, ook mede dankzij de kleine jaren 70-kamer die erin is verstopt. Voor de jongere gamer is dit misschien niet de ideale LEGO-set, maar de geschiedenis mag geëerd worden.
2022 04 14 lego sonic green hill zonef1649937727

Green Hill Zone

Sommige games zijn zo invloedrijk geweest dat zelfs de levels van de game herkenbaar zijn, soms zelfs voor de leek. Vaak zijn dat de eerste levels van games, zoals Green Hill Zone uit Sonic the Hedgehog. Je hoeft niet bijzonder bekend te zijn met Sonic om een plaatje van dat level te herkennen als een Sonic level.
Het is dan ook alleen maar terecht dat dat level een eigen LEGO-set heeft. Sterker nog, het duurt niet lang meer of er zijn er twee. Op dit moment kun je een diorama van het level scoren dat ooit tot stand is gekomen via LEGO Ideas. Later deze zomer komt er ook nog een leuke speelset waarin je Eggman een pak rammel kan verkopen samen met Sonic.
lego super mario nesf1638274345

NES

De Atari 2600 was niet de eerste game-console die werd nagemaakt van LEGO. Die eer ging naar de NES. Dat is misschien niet onterecht, want het waren toch die console en Super Mario Bros. die de hele game-industrie van de ondergang redden.
In tegenstelling tot de Atari-set heeft de LEGO NES ook een LEGO-tv, waarop een Mario-level is afgebeeld. Dat kan bewegen, dus je kunt eigenlijk een heel leuk avondje gamen nabootsen met deze set. Net als bij de Atari is er trouwens een verborgen tafereeltje in de console te vinden, iets wat traditie begint te worden bij sets die consoles of arcadekasten nabootsen.
2022 10 11 lego horizon forbidden west tallneckf1665495441

Tallneck

Al die klassieke games zijn leuk, maar de game-industrie heeft natuurlijk niet stilgestaan sinds de jaren 90. Er is van alles mogelijk, waaronder games met werelden van epische proporties, waar gigantische robotbeesten in rondlopen. Horizon, ook nog eens een Nederlandse game, mogen we dan ook zeker niet onbenoemd laten.
Het meest imposante beest uit Horizon Zero Dawn en Forbidden West is natuurlijk de Tallneck. De LEGO set gebaseerd op die machine lijkt in de plaatjes misschien niet zo reusachtig als in de game, maar vergis je niet. De set is groot en hoog en telt meer dan 1200 stukjes. Als je fan bent van Horizon mag deze echt niet in je collectie ontbreken.
2022 07 08 lego bowserf1657267818

The Mighty Bowser

De game waar je makkelijk de meeste LEGO sets van vindt is Super Mario. Het Italiaanse loodgietertje heeft namelijk allerlei kleine speelsets waarmee je als het ware je eigen Mario-levels van LEGO kunt maken. Meestal zijn dat vrij kleine sets, maar af en toe moet je toch echt een beetje uitpakken.
Als je nog een passend grote eindbaas nodig hebt voor je Mario-levels, dan moet je zeker Bowser in huis halen. Ook als je geen verdere Mario-sets hebt, is dit een set om van te genieten. Want ja, hij werkt met de rest van de LEGO Mario-lijn, maar het is ook gewoon een fantastisch model van Bowser, dat met een goede 2800 steentjes ook nog eens veel bouwplezier oplevert.