LEGO komt met officiële Dune-set!

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 16:30
LEGO is het sciencefiction genre niet vreemd. Meestal neemt dat de vorm aan van Star Wars-sets, maar nu is het de beurt aan een verhaal waar Star Wars de nodige inspiratie uit haalde: Dune.
Lange tijd werd Dune gezien gezien als onverfilmbaar. Desondanks is het toch in het verleden al geprobeerd, maar totdat Denis Villeneuve zijn versie maakte, was het meestal geen succes. De film van Villeneuve dient nu als voorbeeld voor LEGO.
Binnenkort kun je namelijk de Ornithopter nabouwen van LEGO. Het libellevormige voertuig telt ruim 1300 steentjes en heeft vleugels die opgevouwen kunnen worden zoals in de film. Het langdingsgestel is ook opvouwbaar, een functie die in sommige LEGO-sets wordt overgeslagen. Maar bij de Ornithopter hoef je je geen zorgen te maken dat hij rondvliegt met uitstekende poten.
De set telt ook de nodige minifiguurtjes, in totaal maar liefst acht. Paul Atreides, Lady Jessica, Gurney Halleck, Chani, Leto Atreides Liet Kynes en Duncan Idaho zijn van de partij. Extra opvallend is Baron Harkonnen, want hij heeft, zoals in de film, een bijzonder lang gewaad.

Wanneer verschijnt de LEGO Dune Ornithopter?

Dune-fans moeten nog even geduld hebben voor ze aan de slag kunnen met deze set. Hij verschijnt namelijk op 1 februari 2024. Het is een onderdeel van de LEGO Icons-lijn en is voorlopig de enige Dune-set. Maar als hij succesvol is, is het nooit uitgesloten dat er meer Dune sets volgen.

Populair Nieuws