LEGO komt met nieuwe grote Nintendo-samenwerking

News
dinsdag, 28 mei 2024 om 17:00
Al een paar jaar is er een samenwerking gaande tussen LEGO en Nintendo. Tot dusver heeft dat vooral veel Mario-sets opgeleverd. Maar nu is het eindelijk de beurt aan The Legend of Zelda.
Al jaren gaan er geruchten dat The Legend of Zelda, net als Mario, LEGO-sets krijgt. Maar tot dusver bleef een onthulling steeds uit. Animal Crossing kreeg zelfs eerder LEGO-sets, terwijl de berichten over Zelda veel verder terug gaan.
Nu is het eindelijk zover: de eerste officiële LEGO-set van de Zelda-franchise is uit de doeken gedaan. Zoals al langer werd beweerd gaat het om een model van de Deku Tree. Je kunt hem met deze set twee verschillende gedaantes geven.
De look die op de voorkant van de doos is te zien, zullen fans herkennen uit Breath of the Wild en Tears of the Kingdom. Maar dat was niet de eerste keer dat de Deku Tree in de franchise verscheen. De set bewijst ook een eer aan die originele Deku Tree met een alternatief Ocarina of Time-model (inclusief de jonge Deku Tree Sprout).

Heel veel Link in LEGO Deku Tree set

De Deku Tree zelf is niet het enige personage dat in deze set te vinden is. Zo zijn er steentjes om Hestu en verschillende andere Koroks te bouwen. Ook qua minifiguurtjes is de set goed uitgerust.
Eén daarvan is Prinses Zelda, zoals te zien in Breath of the Wild. Er zijn bovendien drie versies van Link te vinden in de set, namelijk die uit Breath of the Wild en zowel de jonge als de oudere versie uit Ocarina of Time. Ze zijn bovendien goed uitgerust met het Master Sword, Hylian Shield, Koriri Sword en Shield en zelfs de Ocarina of Time.
Als je de set wil hebben moet je nog even geduld hebben. Hij verschijnt namelijk pas op 1 september. Wel kun je alvast een pre-order plaatsen.