Legend of Zelda LEGO set lijkt gelekt

News
zondag, 05 februari 2023 om 12:00
the legend of zelda tears of the kingdomf1672304291
LEGO en Nintendo werken al een aantal jaar samen om LEGO sets gebaseerd op consoles en de Mario-franchise op de markt te brengen. Andere Nintendo-franchises, zoals The Legend of Zelda, hebben vooralsnog geen eigen LEGO-set, maar het lijkt erop dat dat gaat veranderen.
Hoewel het er vorig jaar nog op leek dat Legend of Zelda-fans de hoop moesten opgeven, is volgens een lek niets minder waar. Volgens de Duitse LEGO-nieuwssite PromoBricks zijn er een hoop nieuwe LEGO sets gelekt via een enquête de lekker aan deelnam. Uiteraard was het niet de bedoeling dat deze persoon de foto’s opgenomen in de enquête zou delen, maar daar had de anonieme deelnemer duidelijk maling aan.

Dit is de gelekte Legend of Zelda LEGO set

Tussen de sets zit dus ook een Legend of Zelda set, namelijk een Great Deku Tree set. Volgens het lek gaat het om een twee in één set, waardoor je kan kiezen tussen het uiterlijk van Ocarina of Time of hoe de boom eruit zag in Breath of the Wild. Bijgevoegd zijn Link uit Ocarina of Time en Link en Zelda uit Breath of the Wild. Wanneer je de Breath of the Wild-versie van de Deku Tree bouwt hou je ook steentjes over om Hetsu te bouwen.
In totaal bestaat de set uit 1920 steentjes. Zo’n grote en uitgebreide set komt natuurlijk niet goedkoop. Volgens PromoBricks gaat de set tussen de 200 en 325 dollar kosten. Foto’s van de set zijn op Reddit te zien.
Vorig jaar leek het er dus op dat een Legend of Zelda set van de baan is. Je kunt namelijk zelf bij LEGO ideeën indienen, waaronder ideeën gebaseerd op bestaande franchises, maar voor The Legend of Zelda was dat opeens niet meer mogelijk. Wanneer je het wel probeert krijg je een mededeling dat er een licentieconflict is.
Er waren twee mogelijke redenen hiervoor: de licentie voor een Zelda set was aan een ander bedrijf gegeven, óf er was al een LEGO set in de maak. Als het lek waar is, is dat laatste dus het geval.

Populair Nieuws