Hele spelwereld Zelda nagemaakt in LEGO

News
zondag, 19 mei 2024 om 14:00
breath of the wildf1590316319
Sommige liefhebbers steken veel tijd in hun favoriete hobby’s. Zo ook een fan van Breath of the Wild, die heel Hyrule heeft nagemaakt met behulp van LEGO.
Er zijn vandaag de dag gigantisch veel sets te vinden van LEGO. Zo zijn er bouwwerken om enorme ruimteschepen om Star Wars na te maken, kunstwerken van beroemde artiesten als Vincent van Gogh en Leonardo da Vinci die je aan de muur kan hangen en bloemen die een vervanging kunnen zijn voor echte flora.
Maar je hoeft je niet altijd aan de instructies te houden. Sterker nog, lange tijd was LEGO juist bedoeld om je creativiteit helemaal los te laten en je eigen fantasievolle creaties in elkaar te zetten. En sommige liefhebbers vinden dat nog steeds de leukste manier om het Deense speelgoed in elkaar te zetten.
Daar valt ook Redditor en The Legend of Zelda-fan Linky onder. Op de subreddit van The Legend of Zelda: Breath of the Wild heeft hij een indrukwekkend bouwwerk gepost. Namelijk de hele spelwereld in de game gemaakt van LEGO-steentjes.

Veel steentjes en uren

Het bouwwerk heeft flink wat toewijding gekost voor de fan. De wereld bestaat namelijk uit maar liefst 14.795 steentjes. Ter vergelijking: het net aangekondigde Barad-dur uit The Lord of the Rings wordt gezien als een grote toren en bestaat uit ‘slechts’ 5471 steentjes. En daar komt ook nog eens bij kijken dat Hyrule niet uit een set komt. Alle onderdelen zijn bij elkaar gezocht en handmatig vormgegeven om de wereld zo accuraat mogelijk over te brengen met LEGO.
Het bouwwerk is met 7,5 square feet dan ook behoorlijk groot en met alle onderdelen bij elkaar heeft het ongeveer 2000 dollar gekost om te maken. En dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid manuren gehad. Volgens Linky zelf is hij wat betreft dat laatste de tel kwijtgeraakt, maar hij zal flink wat avonden besteed hebben aan het gigantische project.

Populair Nieuws