In deze Europese landen vind je een LEGO pretpark

Article
maandag, 27 mei 2024 om 19:00
Zoek je nog een vakantiebestemming? Misschien is het leuk om een deel van je vakantie in LEGOLAND door te brengen. Dat kan op meerdere locaties in Europa.

Billund, Denemarken

De eerste locatie waar je waarschijnlijk aan denkt bij LEGOLAND is Billund. LEGO komt daar natuurlijk vandaan en het Deense LEGOLAND is het oudste LEGOLAND ter wereld: het opende al in 1968. In het park vind je de nodige pretparkattracties, maar ook Miniland: een soort Madurodam, maar dan van LEGO.
Een voordeel van LEGOLAND in Billund is dat je in dezelfde stad ook LEGO House vindt. Het combineren met een bezoek aan LEGOLAND op dezelfde dag is misschien wat veel gevraagd van je uithoudingsvermogen, maar het huis is zeker een bezoekje waard. In het huis kun je allerlei bouwwerken bewonderen, je eigen creaties maken en een klein museum bezoeken.
Waar LEGOLAND zich vooral richt op kinderen, is LEGO House bedoeld als ervaring voor alle leeftijden. Zeker als je oudere kinderen of veel volwassenen mee op vakantie neemt, is Billund dus een heel geschikte LEGO-bestemming.

Günzburg, Duitsland

Een wat recenter LEGOLAND-park vind je in Duitsland. Nu denk je misschien dat dat een stuk dichterbij is dan Billund in Denemarken, maar dat valt wat tegen. Het park is namelijk in Günzburg, wat niet bepaald dicht bij de Nederlandse grens ligt. Je bent daar zo zuidelijk in Duitsland dat je dichter bij Oostenrijk en Zwitserland bent dan bij Nederland.
Dus hoewel je voor Günzburg maar één landsgrens over hoeft, is het ongeveer even ver als Billund. Niet alleen qua afstand, maar ook op het gebied van attracties is het park vergelijkbaar met dat in Denemarken. Een Duitse versie van LEGO House vind je hier alleen niet.

Windsor, VK

Het op één na oudste LEGOLAND in Europa vind je in het Verenigd Koninkrijk, om precies te zijn in Windsor. Dat ligt niet al te ver van Londen, dus de bereikbaarheid als je in het Verenigd Koninkrijk bent is niet verkeerd. Maar in de praktijk is Windsor niet zo’n makkelijke bestemming als het lijkt.
Want omdat het Verenigd Koninkrijk uit de EU is gestapt, is dit het enige Europese LEGOLAND waar je niet komt zonder paspoort. Het is natuurlijk ook niet gratis om aan de andere kant van de Noordzee te komen. Mocht Windsor voor jou wel een praktische bestemming zijn, dan kun je hier naast het park ook een LEGO minigolfbaan vinden.

Gardaland Resort, Italië

Gardaland Resort is technisch gezien geen LEGO-park, maar sinds 2021 kun je er wel een grote LEGO-attractie vinden. Er is namelijk een groot waterpark in LEGO-thema, waarin je met drijvende blokken van alles kunt bouwen. Dat vind je op geen enkele andere LEGOLAND-locatie in Europa.
Als je een bestemming zoekt die echt helemaal om LEGO draait zijn de andere drie parken waarschijnlijk geschikter. Maar als je deze zomer in het Italiaanse Castelnuovo del Garda zijn, dan is een dagje naar het waterpark misschien een leuk idee.

Ook een soort LEGOLAND in Nederland

In Nederland of België vind je geen LEGOLAND. Een plan om er één te bouwen in België is geschrapt. Maar in Scheveningen kun je wel naar het LEGOLAND Discovery Center. Dat is wel volledig gericht op kinderen en biedt normaal gesproken geen toegang aan een volwassene zonder kind.
Voor zowel het Discovery Center als LEGOLAND geldt trouwens dat je een ticket kunt verdienen met LEGO Insiders-punten. Dat kan toch schelen in de portemonnee, als je van plan bent om een bezoekje te brengen aan één van de parken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties