Wist je dat Rockstar erg ver gaat voor authenticiteit in GTA?

Article
dinsdag, 28 mei 2024 om 16:00
gta v triof1580488271
Het is algemeen bekend dat de Grand Theft Auto-serie draait om bendes en criminaliteit in een surrealistische maar realistische setting. Om de dialogen zo natuurlijk en authentiek mogelijk te laten klinken, ging Rockstar voor GTA 5 wel heel ver.
Gameproducent Lazlow Jones onthulde welke bijzondere stappen de ontwikkelstudio nam om een hoog niveau van authenticiteit te bereiken. Rockstar haalde namelijk echte, hedendaagse gangsters binnen om hun stemmen en input te leveren.
Volgens Jones rekruteerden ze mensen die echte gangleden kenden, waaronder een man uit El Salvador met indrukwekkende tatoeages, die net een dag eerder uit de gevangenis was vrijgelaten. Jones beschreef hoe ze soms delen van het script gewoon schrapten als de gangsters aangaven dat ze bepaalde dingen anders zouden zeggen. De gangsters keken naar de tekst en zeiden: "Dat zou ik nooit zeggen. Als ik boos was op een andere bende, zou ik dat niet zo zeggen."
Vervolgens vroegen ze de gangsters wat ze wel zouden zeggen. Authenticiteit stond voorop, en vaak gooiden ze het script opzij en besloten iets echts te verzinnen. "Je wilt geen acteur uit LA die op een chique school heeft gezeten en een stoere gangster probeert te spelen. Niks is erger dan dat," legde Jones uit.
Deze unieke aanpak zorgde ervoor dat de dialogen in GTA 5 levensecht klonken, wat bijdroeg aan de meeslepende ervaring van de spelers in de dynamische en gevaarlijke wereld van het spel.
Het is een ongewone aanpak, maar het is bewonderenswaardig dat Rockstar deze stappen heeft gezet. GTA 5 kwam op 17 september 2013 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en deze unieke werkwijze heeft zeker bijgedragen aan de enorme populariteit en waardering voor de game. Rockstar durft buiten de gebaande paden te denken om een zo authentiek mogelijke ervaring te bieden, en dat verdient alle lof.
Grand Theft Auto V - PS5 Image
Grand Theft Auto V - PS5
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.

Stemacteurs voor GTA 6

Met de blik gericht op GTA 6, blijft de vraag of Rockstar dezelfde aanpak zal hanteren voor de personages als in GTA 5. Er is veel speculatie over wie de stemmen in de game zullen inspreken. Hoewel Rockstar nog geen officiële aankondiging heeft gedaan, gaan er geruchten dat bekende stemacteurs zoals Troy Baker een rol kunnen spelen.
Baker, vooral bekend als de stem van Joel in The Last of Us, wordt door fans genoemd als mogelijk de mannelijke hoofdrol, waarschijnlijk genaamd Jason. De vrouwelijke hoofdrol, Lucia, zou volgens geruchten door Natalie Morales kunnen worden ingesproken, hoewel dit nog niet bevestigd is. Ook is het nog niet duidelijk of er weer echte gangsters zullen worden gebruikt voor stemwerk in de game.
De release van de nieuwe game is gepland voor 2025, maar recentelijk is bekendgemaakt dat de release is uitgesteld naar het najaar van 2025, in plaats van eerder dat jaar zoals velen hadden gehoopt. Ondanks de vertraging blijft Take-Two positief over de game, die volgens hen een "ongeëvenaarde ervaring" zal bieden. De game speelt zich af in Vice City en omliggende gebieden, zoals te zien in de trailer die in december werd uitgebracht.

Populair Nieuws