Dit spel dat vaak ruzie veroorzaakt krijgt een eigen film

News
vrijdag, 12 april 2024 om 13:00
De meningen zijn nog wel eens verdeeld over Monopoly. Veel mensen vinden het een langdradig en saai spel, maar toch wordt het al bijna 90 jaar volop gespeeld. Nu is er een film aangekondigd over het spel, met belangrijke input van een Barbie-ster.
De Barbie-film met Margot Robbie deed de bioscoopkassa vorig jaar flink rinkelen. Nu heeft Robbie nog een iconisch item dat in elke speelgoedwinkel te vinden is onder handen. Ze maakt namelijk een Monopoly-film.
Het is alleen niet gezegd dat Robbie zelf de hoofdrol speelt. Haar betrokkenheid is namelijk dat de film gemaakt wordt door LuckyChap Entertainment, een productiemaatschappij waar Robbie één van de oprichters van is. Er zijn meerdere LuckyChap-films, waaronder I, Tonya en Barbie, waar Robbie wel een hoofdrol in speelt, maar het is zeker geen vereiste.
Het is al een tijdje de bedoeling dat een Monopoly film op een gegeven moment van de grond komt bij uitgever Lionsgate, maar eerder waren er nog geen namen aan verbonden. Lionsgate-topman zegt nu dat LuckyChap al een duidelijke invalshoek heeft voor de film. Wanneer de film uit moet komen is niet bekend en het is ook nog niet bekend wie de regie en de hoofdrollen krijgen.

Waarom zorgt Monopoly eigenlijk voor zoveel verdeeldheid?

Wie bekend is met Monopoly zal vast weten dat het nog wel eens zorgt voor slechte humeuren, of zelfs ruzie. Dat is geen toeval: Monopoly is daar specifiek voor ontworpen. Monopoly begon namelijk ooit als The Landlord’s Game, dat moest demonstreren dat het niet bijzonder leuk is om te leven in een economie waarin een paar mensen alle rijkdom bezitten.
Zodoende wordt het steeds minder leuk om Monopoly te spelen als het gaandeweg duidelijk wordt dat je aan het verliezen bent. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de stemming aan tafel wanneer je speelt. The Landlord's Game had ook alternatieve regels waarbij alle spelers profiteerden als iemand succesvol was, maar die regels zijn niet meer in Monopoly te vinden.