Fans van Dungeons & Dragons kunnen ook met LEGO aan de slag

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 14:00
dungeons and dragons legof1673003251
LEGO breidt de wereld van de bekende bouwsteentjes steeds verder uit. Zo kunnen fans van Dungeons & Dragons ook uitkijken naar een LEGO-set, die ontworpen is door de community.
Decennia lang is LEGO al één van de meest bekende speelgoedmerken, maar het bedrijf mengt zich steeds meer in nieuwe franchises en werelden. Zo worden er bijvoorbeeld al een tijdje LEGO games gemaakt, met het indrukwekkende LEGO Star Wars The Skywalker Saga dat vorig jaar nog verscheen. Maar ook van franchises als The Office is er nu ineens een set van in de maak.
Dat komt door het LEGO Ideas-programma. Fans kunnen namelijk ideeën indienen voor nieuwe bouwwerken. Is er genoeg vraag naar, en kunnen de rechten voor de franchise natuurlijk worden bemachtigd, dan is er een kans dat de LEGO-set daadwerkelijk wordt gemaakt.
Eén van de ideeën die er nu doorheen is gekomen, is een bouwwerk van Dungeons & Dragons. Fans hebben maar liefst meer dan honderd ideeën opgestuurd, maar er kan er maar eentje de winnaar zijn. Die is nu gekozen door middel van een Fan Vote. Het winnende model heet Dragon’s Keep: Journey’s End en is ontworpen door Lucas uit Amsterdam - beter bekend als BoltBuilds.

Wanneer komt de D&D LEGO-set uit?

Als je het kasteel met de groene draak aan je collectie wil toevoegen, dan moet je nog wel even geduld hebben. De set wordt namelijk gemaakt als onderdeel van het 50-jarige jubileum van Dungeons & Dragons, maar de submission zal nu bij de producten gevoegd worden die momenteel in ontwikkeling zijn. Het kan dus nog wel een tijdje duren voordat de productie daadwerkelijk klaar is.
LEGO zal updates uitbrengen over de voortgang van de set. Ook zal op die manier bekend worden gemaakt wanneer het product te bestellen is.

Populair Nieuws