Legendarische acteur wil stoppen met acteren

News
maandag, 02 mei 2022 om 15:00
Na Jim Carrey laat nu ook Gary Oldman weten pensioen te overwegen. Zo vertelt de acteur in een interview aan Deadline.
Gary Oldman heeft een grote lijst aan filmcredits onder zijn naam staan, waaronder State of Grace, Harry Potter, The Dark Knight Trilogy en Mank. Na al die jaren volop acteren en in de schijnwerpers staan, is het niet gek dat de acteur op 64-jarige leeftijd aan pensioen denkt. ‘’Pensioen is in zicht,’’ aldus Oldman. ‘’Ja, ik kan het zien aankomen.’’
Dat betekent niet dat de acteur direct stopt met acteren. Zo komt er nog een tweede seizoen van de Apple TV+ serie Slow Horses gebaseerd op gelijknamige boeken aan en geeft Oldman aan interesse te hebben in het verfilmen van de rest van de boekenreeks. ‘’Ik zou mezelf de komende jaren Jackson kunnen zien spelen.’’ De acteur wijst er wel op dat het aan Apple en de kijkers ligt of er meer seizoenen gemaakt worden.

Gary Oldman niet de enige grote acteur die pensioen aankondigt

Oldman is niet de eerste grote acteur die dit jaar zijn pensioen aankondigt. Vorige maand liet ook Jim Carry weten dat hij ‘redelijk serieus’ is dat hij ‘waarschijnlijk’ met pensioen gaat na de promotietour voor Sonic the Hedgehog 2. De acteur heeft het gevoel dat hij genoeg gedaan heeft, maar mocht er een script zijn dat hij goed genoeg acht gaat hij misschien verder.
Eerder kondigde ook Bruce Willis zijn pensioen aan, maar hoewel Oldman en Carrey hun pensioen nog niet definitief hebben aangekondigd, stopt Willis wel direct. De acteur lijdt namelijk aan de cognitieve aandoening afasie, waardoor het voor hem onmogelijk is om verder te acteren.