Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose

News
donderdag, 31 maart 2022 om 10:30
De acteercarrière van Bruce Willis is voorbij. De acteur is genoodzaakt te stoppen om medische redenen. Willis lijdt namelijk aan de cognitieve aandoening afasie.
Bruce Willis behoort tot de bekendste namen van Hollywood, maar helaas zullen we hem in de toekomst niet meer op het witte doek zien. De familie van Willis heeft bekendgemaakt dat hij de diagnose afasie heeft gekregen. Dat maakt het onmogelijk om zijn carrière voort te zetten.
Afasie is een aandoening waarbij de patiënt het vermogen om taal te begrijpen en gebruiken verliest. De oorzaak zit vaak in hersenletsel. Acteren is vanzelfsprekend niet of nauwelijks mogelijk in die toestand.
De familie van Willis laat via het Instagram-account van Rumer Willis (de oudste dochter van Bruce) weten dat het een moeilijke tijd voor hen is. Ze waarderen de aanhoudende steun van fans. Daarom wilden ze het nieuws van Willis' diagnose ook met fans delen.

Glansrijke carrière

Bruce Willis heeft een behoorlijke carrière achter de rug. Hij kreeg enige bekendheid met de serie Moonlighting in 1985, maar hij zal het meest bekend zijn geweest om de Die Hard-films. Hij was ook te zien in klassiekers als The Sixth Sense en The Fifth Element.
Ook recent speelde Willis nog in veel films. Er zijn zelfs nog meerdere films in post-productie waar hij een rol in vertolkt. Fans kunnen dus nog uitkijken naar zijn laatste films.