Trump gaat zijn eigen social media platform oprichten

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 14:30
Donald Trump gaat zijn eigen social media platform oprichten genaamd TRUTH Social. De oud-president is zelf op meerdere platformen geblokkeerd. Trump wil naast het platform ook zijn eigen streamingsdienst met programma’s die 'niet woke' zijn.
Donald Trump, de voormalige president van Amerika wil zijn eigen social media platform oprichten. Het platform zal TRUTH Social heten en hij wil het lanceren in 2022. Het platform wordt vanaf november getest en valt onder het fusiebedrijf van Trump Media & Technology Group en de Digital World Acquistion Group.
Trump wilde graag een social media platform oprichten nadat hij zelf van social media platformen is geband. De oud-president is verbannen van Twitter en Facebook door de rellen op 6 januari in het Capitool. Trump was erg actief opTtwitter en zijn platform TRUTH Social zal daar erg veel op lijken. In een video op de site van TMTG zie je een video van de lay-out voor het platform.

Een 'niet woke' streamingsdienst

Trump wil ook een eigen streamingsdienst beginnen die 'niet woke' programma’s zal toelaten. Woke is een term dat verwijst naar het bewustzijn van de samenleving. Dit betekent dat er op het platform programma’s, nieuws en podcasts mogen verschijnen die bijvoorbeeld racistisch zijn. De streamingsdienst zal TMTG+ heten.
TRUTH social zal in november een bèta-lancering hebben voor uitgenodigde mensen. Er wordt verwacht dat de app in 2022 in de Verenigde Staten zal uitkomen. Donald Trump zal zelf ook actief zijn op de social media platformen.