Tinder gaat strijd tegen grof taalgebruik aan

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 15:30
pexels cottonbro 7341892f1644336903
Tinder brengt binnenkort een nieuwe update voor haar app uit om slecht taalgebruik te voorkomen. Gebruikers zouden zich door de update veiliger en meer op hun gemak moeten voelen.
Twee nieuwe functies worden binnenkort in de Nederlandse Tinder app geïntroduceerd. De functies bestonden al in andere landen en zijn nu dus ook naar Nederland gehaald. Bepaalde algoritmes moeten zenders en ontvangers beter beschermen of waarschuwen tegen ongepaste berichten. Begin november zijn de twee functies Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker beschikbaar. Dat meldt NU.nl.
De algoritmes die vanaf november Tinder zullen bewaken zijn kunstmatige intelligente programma’s. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een bericht rapporteert, de computer dit bericht oppakt en begrijpt dat het taalgebruik in dat bericht niet toegestaan is. Hoe vaker mensen een bericht rapporteren, hoe beter dat programma begrijpt welke berichten wel en niet toegestaan zijn. Deze nieuwe functie zorgt er ook voor dat gebruikers een waarschuwing krijgen bij berichten met verkeerd taalgebruik.

Waarschuwingen op Tinder

De andere functie, Weet Je Het Zeker, voorkomt dat gebruikers per ongeluk een ongepast bericht sturen. Wanneer je op verzenden drukt, en het algoritme detecteert slecht taalgebruik, dan krijg je een waarschuwing te zien. Vervolgens heb je de keuze om het bericht alsnog te versturen, of om toch te verwijderen. Als je vaak wordt gerapporteerd voor het verzenden van ongepaste berichten, dan kan het zijn dat jouw account gebanned wordt.
Volgens Tinder moeten de algoritmes ervoor zorgen dat mensen elkaar minder vaak nare berichten sturen. Het bedrijf zegt dat het in andere regio's een effectieve methode is geweest en dat is waarom we de algoritmes ook in Nederland erbij krijgen. Eerder wilde Tinder al meer controle krijgen door gebruikers zich te laten identificeren.

Populair Nieuws