Krijgen PS Plus Premium-leden toch geen korting via PS Now?

News
donderdag, 23 juni 2022 om 16:00
ps plus ps5f1631005854
Het nieuwe PlayStation Plus is deze week van start gegaan in Nederland. PS Now-leden zijn met de transitie automatisch overgegaan op PS Plus Premium, maar mogelijk krijgen die abonnees toch niet de korting die ze hadden verwacht.
Met de nieuwe vorm van PlayStation Plus wil Sony beter de concurrentie aangaan met Game Pass van Microsoft. Daarom is PS Now vanaf nu opgeheven en de functies van de dienst zijn nu ingebakken in PS Plus Premium. Als je lid was van PlayStation Now, dan heb je nu ook automatisch een Premium-abonnement gekregen voor de overige duur van het PS Now-abonnement. Zelfs als je voorheen geen lid was van PlayStation Plus.
Dat niet alleen, als je via PS Now bent binnengekomen bij PS Plus Premium, dan kan je je abonnement goedkoop verlengen. Via de mail wordt namelijk een jaarbedrag van 59,99 euro gecommuniceerd naar klanten, wat normaal de prijs is voor PS Plus Essential - de goedkoopste tier van het nieuwe PlayStation Plus.
Het is alleen onduidelijk of abonnees wel daadwerkelijk die korting krijgen, zo blijkt uit een account van XGN. Wie namelijk via het PlayStation Account de lopende abonnementen bekijkt, ziet dan inderdaad een verlenging van PS Plus Premium staan voor slechts 59,99 euro. Maar daaronder staat nog een tweede abonnement van 59,99 euro voor PS Now, de dienst die officieel nu is opgeheven. Is het een fout of moeten klanten die zijn overgegaan alsnog 119,99 euro per jaar betalen?

Meer onduidelijkheid rondom het nieuwe PS Plus

Bronnen hebben aan XGN bevestigd dat Sony intern op de hoogte is van het probleem en de situatie onderzoekt. Mogelijk kan het gaan om een fout in het PlayStation Account of heeft Sony de abonnementen voor PS Now nog niet weggehaald. Het is nu wachten totdat Sony meer duidelijkheid gaan geven.
Het is in ieder geval erg verwarrend voor gebruikers en dat is niet de eerste keer als het gaat om het nieuwe PlayStation Plus. Toen het concept lanceerde in verschillende Aziatische landen kwamen er berichten naar buiten dat klanten voor onverwachte kosten kwamen te staan, omdat kortingen werden genegeerd bij een upgrade naar PS Plus Extra en Premium.

Populair Nieuws