Wat is het nieuwe PlayStation Plus Premium?

Article
vrijdag, 15 april 2022 om 11:00
ps plus ps5f1631005854
Het nieuwe PlayStation Plus komt er aan en brengt in juni veel veranderingen met zich mee. De dienst wordt uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en een grote sortering gratis PS4 en PS5 games. Maar wat houden de wijzigingen precies in en wat betekent dat voor huidige abonnees? Wij beantwoorden al jullie vragen rond het nieuwe PS Plus Premium.
De geruchten gingen al maanden rond maar nu is het eindelijk zover: het vernieuwde PlayStation Plus komt eraan! Binnenkort krijgt PlayStation Plus drie verschillende vormen, Tiers genoemd die elk hun eigen content en perks krijgen. Een van die Tiers is PS Plus Premium, de duurste abonnementsvorm van het nieuwe PS Plus, maar ook met de meeste content en voordelen. Wat biedt PS Plus Premium en voor wie is dit geschikt? Wij hebben het voor jullie uitgezocht.
schermafbeelding 2019 10 09 om 112230f1570615685

Wat is het vernieuwde PlayStation Plus?

In het nieuwe PlayStation Plus worden de abonnementen van het huidige PlayStation Plus en PlayStation Now samengevoegd. Abonnees kunnen kiezen uit drie varianten, door Sony Tiers genoemd. PlayStation Plus wordt opgedeeld in PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium. Iedere tier heeft een eigen prijs en mogelijkheden.

Wat is PlayStation Plus Premium?

PlayStation Plus Premium is de derde en meest uitgebreide tier voor het nieuwe PlayStation Plus. Naast alles wat PlayStation Plus Essential en PlayStation Plus Extra al bieden - maandelijks (minimaal) twee gratis games, exclusieve discounts, cloud opslag voor je savegames, online gamen, Share Play en 400 PS4 en PS5 games om te downloaden- krijgen abonnees van PS Plus Premium de beschikking over meer dan 300 klassieke games van de PlayStation 1, 2 en 3, alsook de PSP. Opvallende afwezige hierbij is de PS Vita, de nieuwste draagbare console van Sony.
De PS1, SP2 en PSP games zal je zowel kunnen downloaden als streamen, terwijl de PS3 games vooralsnog alleen via streaming beschikbaar zullen komen. Daarnaast zal PS Plus Premium ook alle games via cloud streaming aan gaan bieden op zowel PS4, PS5 als PC.
Alles nog even op een rij, dit zijn alle voordelen van PS Plus Premium:
  • (minimaal) twee downloadable games
  • Exclusieve kortingen
  • Cloud storage voor je savefiles
  • Online multiplayer toegang
  • 400 downloadbare en speelbare PS4 en PS5 games (inclusief online gaming)
  • meer dan 300 PS1, PS2, PS3 en PSP streambare games, waarbij alle games behalve de PS3 games ook te downloaden zijn.
  • Cloud gaming van alle PS Plus Extra en Premium games op PS4, PS5 en PC
  • Time trials voor sommige nieuwe games.
Abonnees van PlayStation Premium gaan per maand €16,99 betalen. Een kwartaalabonnement gaat €49.99 kosten en een jaar is het voordeligste: €119.99 per jaar.
50542075172 e1ff7a93cc h1f1648274066

Wat voor games komen naar PS Plus Premium?

Met meer dan 400 PS4 en PS5 games voor PS Plus Extra en ruim 300 PS1, PS2, PS3 en PSP klassieke games voor PS Plus Premium zal er sowieso een flink aanbod aan games zijn. Voor de meer klassieke games is het nog even afwachten wat daar het aanbod voor zal worden. Het huidige PS Now biedt daar ook niet heel veel aanknopingspunten voor. PS Now kent geen PS1 of PSP games en slechts een handvol PS2 titels.
Kijken we naar het huidige PS3 aanbod, dan zien we daar wel ruim 350 games beschikbaar op de service. Mogelijk worden veel van deze games overgezet naar het nieuwe PS Plus Premium. Hieronder zitten klinkende namen als Ratchet And Clank, The Last of Us (Left Behind), Puppeteer, diverse Atelier games, God of War, Killzone, Motorstorm, Shadow of the Colossus en Ico. Het is te verwachten dat deze grote titels vrijwel 1-op-1 overgaan naar het nieuwe PS Plus Premium, aangevuld met de beste games van eerdere generaties en de PSP. De komende tijd zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over de games die in PS Plus Premium zullen zitten.
last of us god of warf1595598208

Wanneer komt het nieuwe PlayStation Plus?

Sony heeft het nieuwe PS plus aangekondigd voor juni 2022. Echter, wij zijn dan niet als eerste aan de beurt. Het nieuwe PS Plus wordt eerst uitgerold in Azië, waarna de Verenigde Staten volgen en daarna Europa. Wel wil Sony de hele transitie halverwege het jaar afgerond hebben, dus ook wij zijn snel aan de beurt, ergens gedurende juni.

Ik heb al PS Plus of PS Now, krijg ik nu PS Plus Premium?

Huidige abonnees worden straks gemigreerd naar PS Plus Essential of PS Plus Premium, afhankelijk van hun huidige abonnement. Wie nu PS plus abonnee is krijgt straks een PS Plus Essential abonnement. Abonnees van PS Now worden overgezet naar PS Plus Premium, ongeacht of ze PS Plus abonnee zijn.

Voor wie is PS Plus Premium geschikt?

PS Plus Premium is het meest uitgebreide abonnement dat Sony voor PS Plus gaat aanbieden. PS Plus Premium biedt alles wat de lagere tiers ook bieden en daar bovenop toegang tot klassieke games uit eerdere generaties en cloud based streaming. PS Plus Premium is dus vooral interessant voor wie graag klassieke games uit het rijke verleden van Sony wil spelen of wie geen Playstation console bezit en (cloud based) wil gamen op PC. Heb je geen interesse in retro-games en heb je geen behoefte je games te streamen naar PC (en mogelijk later naar mobiele telefoon) dan is PS Plus Extra misschien meer iets voor jou. Je bespaart dan een aantal euro's per maand ten opzichte van het PS Plus Premium abonnement. Heb je helemaal geen interesse in een collectie games om te spelen, dan is PS Plus Essential misschien voor jou de beste -en goedkoopste- keuze.