Komt Palworld ook naar de Switch?

News
maandag, 22 januari 2024 om 17:00
palworldf1705918826
De nieuwe game Palworld is vrijwel uit het niets een enorme hit. De game wordt veel vergeleken met Pokémon, dus er zal vast ook publiek zijn voor Palworld op de Switch. Maar hoe waarschijnlijk is het dat hij naar Nintendo’s draagbare console komt?
Afgelopen weekend is Palworld enorm geëxplodeerd qua populariteit. De game wordt wel gezien als “Pokémon with guns”, dus veel spelers die altijd al iets volwasseners hebben gewild van Pokémon hebben interesse. Kunnen die mensen straks ook terecht op de Switch, de thuisbasis van Pokémon?
Technisch gezien is het mogelijk: Palworld is gemaakt in Unreal Engine 4 en die engine draait op de Switch. Maar dat is natuurlijk niet het enige potentiële struikelblok. De Switch is qua hardware inmiddels namelijk best oud, dus het is geenszins gegarandeerd dat een port voor de Switch makkelijk is.
De systeemeisen voor PC zijn niet al te heftig, dus mogelijk zou de Switch het wel aankunnen. Maar vergeleken met de Xbox-versies of de PS5-port waar geruchten over gaan, is er waarschijnlijk meer tijd nodig voor een Switch-versie. Er zijn natuurlijk wel geruchten over een Switch 2, waarvoor een port hopelijk een stuk makkelijker zou zijn.

Is Pokémon een obstakel voor Palworld op Switch?

Behalve de techniek moet natuurlijk ook Nintendo zelf meewerken voor Palworld op Switch. Daar is misschien alleen een klein probleempje: de game lijkt niet alleen qua concept op Pokémon, er lijkt ook wat huiswerk te zijn afgekeken. Veel Pals lijken erg op bestaande Pokémon, of combinaties van bestaande Pokémon.
Hier en daar wordt de game zelfs al beschuldigd van plagiaat. Nintendo en de andere co-eigenaren van Pokémon zullen vast al gezien hebben dat dat het geval is. Maar als de game officieel wordt voorgelegd voor een Switch-release vergroot dat misschien ook wel het risico dat Nintendo, Game Freak, of Creatures een probleem maken van de Pals opvallend veel op Pokémon lijken.

Populair Nieuws