Pleegt Palworld plagiaat?

News
zondag, 21 januari 2024 om 10:00
palworldf1705824341
Palworld is de nieuwe hit op Steam en Xbox maar door social media gebruikers beschuldigd van plagiaat door de grote gelijkenis tussen de Pals en Pokémon. Ook blijkt de maker van de immens populaire game een geschiedenis te hebben met generatieve AI tools.
Palworld is de nieuwe hitsensatie op Steam en Game Pass. De game haalt record na record en staat daarmee volop in de belangstelling. De game heeft binnen 24 uur meer dan 2 miljoen verkopen behaald, terwijl de game nog slechts in early Development is.
Met dit grote succes gaat natuurlijk extra veel aandacht gepaard. De game, die al Pokémon with guns genoemd wordt, wordt op diverse Social Media behoorlijk kritisch bekeken. Zo vinden diverse gebruikers op X dat de Pals wel heel veel weg hebben van hun Nintendo voorbeelden.

Generatieve AI gebruikt voor Palworld?

Het blijft niet alleen bij kritiek op het ontwerp van de Pals, ook het mogelijke gebruik van generatieve AI kan op kritiek rekenen. De CEO van Pocketpair blijkt zich in het verleden bijzonder positief uitgelaten te hebben over het gebruik van deze techniek.
Of generatieve AI ook gebruikt is voor Palworld is niet duidelijk. Wel is bekend dat heel veel games tegenwoordig op een of andere manier gebruik maken van AI in het development-proces. Valve heeft als reactie daarop al de regels rond het gebruik van AI voor games aangepast.
Ondertussen maakt Pocketpair zich weinig zorgen. Als Nintendo een probleem zou hebben gehad met Palworld, was er al in een eerder stadium actie ondernomen, zo is de gedachte. Op zich geen gekke gedachte, wetende dat ook Pokémon zelf niet alleen op dieren en mythologie geïnspireerd is, maar ook op Dragon Quest.
Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de zegetocht van Palworld. De game bereikte een nieuwe mijlpaal met meer dan 1 miljoen gelijktijdige spelers op Steam, een mijlpaal die ook door The Games Awards gememoreerd wordt.

Populair Nieuws