Ace Attorney franchise gaat “nooit stoppen”

News
maandag, 22 januari 2024 om 16:30
apollo justice ace attorney trilogy announcementf1705935669
Binnenkort verschijnt er een collectie van de tweede Ace Attorney Trilogy, die draait om Apollo Justice. Alleen is er qua nieuwe games al een tijdje niet zoveel gebeurd in de franchise. Maar de producer van de serie komt met goed nieuws: Ace Attorney gaat nooit stoppen.
Met de aanstaande release van Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy is bijna de hele Ace Attorney-franchise te spelen op moderne platforms. Maar het is al bijna acht jaar geleden dat de laatste game in die trilogie oorspronkelijk verscheen en behalve de Great Ace Attorney spin-offs zijn er geen nieuwe games meer geweest.
Toch is er goed nieuws: Kenichi Hashimoto, de producer van de Apollo Justice Trilogy, voorziet namelijk meer games in de toekomst. Daar werd hij naar gevraagd door 4Gamer. De Japanse website wilde graag weten of de RE Engine, die met de Apollo Justice Trilogy voor het eerst gebruikt is voor een Ace Attorney-titel, gebruikt kan worden voor een nieuwe game.
Hashimoto kan geen concrete plannen delen, maar volgens hem is er veel kennis over de engine opgedaan en zal Ace Attorney nooit als serie stoppen. Hashimoto hoopt dan ook dat fans uitkijken naar meer nieuws. Op de suggestie dat de Ace Attorney Investigations-games ports zouden kunnen krijgen gaat hij trouwens ook niet in.

Wanneer is de release van Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy?

De Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy verschijnt deze week nog, namelijk op 25 januari. Met deze release zijn bijna alle games in de franchise beschikbaar op PC, Switch, PlayStation en Xbox. Alleen de eerder genoemde Investigations-titels en Professor Layton vs. Phoenix Wright ontbreken dan nog.

Populair Nieuws