Komt Nintendo met remakes van vaak vergeten Zelda-games?

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 10:00
oracle of ages nintendof1587739882
Nintendo is dit jaar wat stilletjes wat betreft nieuwe aankondigingen. Velen vragen zich dan ook af wat voor games er zoal in ontwikkeling zijn. Een vaak betrouwbare leaker noemt nu twee projecten, waarvan één mogelijk een Zelda-game is.
Wat Nintendo-games betreft lijken we in een stilte voor de storm te zitten. Binnen een jaar tijd wordt de Switch 2 onthuld en hoewel het logisch lijkt dat er nog een tijdje ondersteuning is voor de Switch, weten we pas na een Nintendo Direct hoe dat eruit gaat zien. Het lijkt mogelijk dat er nog een Zelda-remake op het programma staat.
De leaker Midori komt namelijk met het bericht dat er een game in ontwikkeling is die intern Edward genoemd wordt. Vaak gebruikt Nintendo voor projecten in dezelfde franchise codenamen die een verband met elkaar hebben. Omdat de codenaam voor Link’s Awakening Richard was, zou het kunnen dat Edward ook een Zelda-titel is (zowel Richard als Edward zijn namen die in het Engelse Koningshuis voorkomen).
The Legend of Zelda: Link's Awakening - Nintendo Switch Image
The Legend of Zelda: Link's Awakening - Nintendo Switch
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.
Als we een nog groter verband zoeken tussen Edward en Richard dan dat beide projecten in de Zelda-franchise horen, is er enige speculatie mogelijk over wat Edward precies is. Zo lijkt het niet onredelijk dat het weer een remake is, wellicht van iets dat toch al een verband had met Link’s Awakening. Remakes van het wat minder bekende duo Oracle of Ages en Oracle of Seasons lijken in dat geval niet onmogelijk.

Nog een opvallende codenaam

In dezelfde Twitter-thread komt Midori ook met de informatie dat er een project in de maak is met de naam Anna. Omdat Elsa de codenaam was voor Nintendo Switch Sports, lijkt het mogelijk dat het om een nieuwe titel in de Wii/Switch Sports reeks te gaan. Anna is in de Disney-film Frozen immers het zusje van Elsa.
De vraag is nu of deze games verschijnen op de Switch of op de Switch 2. Een Zelda-remake lijkt een goede opvuller voor het laatste jaar van de Switch, waarin we toch al veel remasters en remakes zien. Een tweede Switch Sports op dezelfde hardware lijkt wat overbodig, maar Nintendo kwam ook al met een vervolg op 1-2 Switch, dus niets is uitgesloten.