Komt Bungie met een Destiny animatieserie?

News
vrijdag, 08 april 2022 om 13:30
destiny 2 the witch queenf1643886786
Destiny zal in de nabije toekomst misschien meer zijn dan alleen een gamereeks. Uit een vacature van Bungie blijkt namelijk dat de ontwikkelaar van plan is om een animatieserie over de game te maken.
Films en series over games zijn vandaag de dag enorm populair. Zo zijn er enorm veel producties gebaseerd op games in de maak, van een film over Super Mario tot aan een serie van The Last of Us. En dan zijn er recent ook al films en series uitgekomen, zoals Sonic the Hedgehog 2 en Arcane, de populaire serie gebaseerd op League of Legends.
Mogelijk gaat Bungie dat lijstje nog eens verder uitbreiden. De ontwikkelaar heeft namelijk een vacature op haar website geplaatst, waarbij het op zoek is naar een senior producent voor lineaire media. De nieuwe medewerker zal projecten gaan produceren die de Destiny-franchise naar nieuw territorium moet brengen, zoals TV, films, boeken en comics.
Opvallend genoeg moet de senior producent ook ervaring hebben met animatiewerk of het maken van scripted television. Het lijkt er dus op dat Bungie een animatieserie of live-action-serie van Destiny wil gaan maken.

Films en series maken met Sony

Dat Bungie bezig is met andere media voor Destiny komt niet geheel als een verrassing. Toen Sony namelijk bekendgemaakte dat het Bungie overneemt voor 3,6 miljard dollar, kwam ook al snel de mededeling dat de uitgever wil helpen om Destiny naar het witte doek of het televisiescherm te brengen. Sony denkt daarbij goed te kunnen helpen, omdat de uitgever natuurlijk ook Sony Pictures in haar portfolio heeft zitten.