Komt Apple VR- of AR-bril al in 2023?

News
woensdag, 08 juni 2022 om 12:15
pexels marek levak 2265484f1654597622
Apple kennen we van allerlei telefoons en bijvoorbeeld computers. Nu stapt Apple ook de VR-brillenmarkt op. Apple wil namelijk een augmented reality bril mixen met een VR bril. Wat er precies in de bril zit, is nog niet duidelijk. De release moet ergens in 2023 plaatsvinden.
De Apple bril zou al eerder onthuld worden, maar helaas is er wegens corona en lockdowns in China wat vertraging opgelopen. Dit meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo via Twitter.
Dat er nog niks verteld is over de Apple bril is opvallend, aangezien dit wel verwacht werd volgens de analist. De dag na de WWDC, de ontwikkelaarsconferentie, stelde de analist op Twitter zijn verwachtingen bij. Nu zegt hij op dit platform dat de bril in januari volgend jaar aangekondigd wordt en de bril in het tweede kwartaal op de markt komt.
Apple kampt helaas al langer met vertragingen wegens lockdowns. Vooral de Apple leveranciers hebben daar mee te maken.
Apple is niet de enige in de AR/VR brillenmarkt. Zo zagen we voorgangers, zoals Google Glass en de Microsoft HoloLens. Die projecten zijn helaas al een langere tijd doodstil, wat natuurlijk scheelt voor Apple.
Apple zou al jaren aan de AR/VR bril werken. Dat speculeert het Youtubekanaal Bright. Er zouden genoeg hints zijn waaruit zou blijken dat Apple dichtbij de afrondingsfase van de bril is. Eind dit jaar zouden ontwikkelaars aan de gang moeten kunnen met het ontwikkelen van apps voor de bril.
Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman wil Apple apps laten werken met lichaamsbeweging, handbeweging en gebaren. Daarmee zou de headset dus "handsfree" te bedienen zijn. Apps van derden krijgen toegang tot een virtueel toetsenbord en spraakassistent Siri.
apple wwdc22 ios16f1654585770

Wat mag dat kosten?

Omdat er nog geen persconferentie is geweest rondom de bril en er nog geen officiële aankondiging is, is de prijs nog niet bekend. Volgens geruchten zal de prijs rond de tweeduizend of drieduizend liggen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties