Apple gooit iPhones op de schop met iOS 16

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 9:30
apple wwdc22 ios16f1654585770
Apple heeft in haar keynote de nieuwste versie van iOS uit de doeken gedaan. Het besturingssysteem krijgt de naam iOS 16 en belooft flink wat veranderingen voor iPhones. Zo gaat het vergrendelscherm op de schop en worden ook flink wat aanpassingen gemaakt aan de manier waarop je berichten ontvangt.
Het vergrendelscherm van de iPhone gaat veranderen. In plaats van alleen de tijd, datum en je notificaties te laten zien, krijg je de optie om het lock screen te personaliseren. Dit kun je onder andere doen door een ander lettertype voor je klok of door de kleur te wijzigen.
Daar blijft het niet bij, want ook kun je widgets toevoegen aan je vergrendelscherm. Zo kun je een kleine widget instellen die het weerbericht toont, maar kun je ook de ringen van de Apple Watch als widget instellen. Daar is het alleen niet mee gedaan.

Apple verandert met iOS 16 notificaties op iPhones

iOS 16 brengt namelijk een vernieuwde manier waarop je notificaties binnenkrijgt. Deze komen niet langer bovenaf binnen, maar juist vanaf onderaan het scherm. Op die manier kun je de notificaties gemakkelijker wegvegen. Ook komen er nieuwe notificaties voor live-activiteiten, zoals een bestelde Uber-rit.
ios 16 features collagef1654586582

iOS 16 krijgt nog veel meer nieuwe features

Apple kondigde tijdens het evenement nog tal van nieuwe features aan die iOS 16 met zich meebrengt. Zo zijn achtergronden gemakkelijker aan te passen doordat je alleen maar hoeft te swipen over de achtergrond. Het besturingssysteem zelf herkent wanneer iemand op de foto staat die je als achtergrond wil gebruiken, waardoor de klok op je lockscreen automatisch naar de achtergrond wordt geschoven.
Verder krijgt de Berichten-app de optie om berichten aan te passen nadat je deze verstuurd hebt. Apple Pay krijgt daarnaast een nieuwe feature waardoor je gespreid kunt betalen over een periode van zes weken. Deze optie draagt de naam Apple Pay Later. Kijk hieronder de volledige keynote terug.