‘Apple vraagt handelsmerk voor gloednieuw product’

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 12:00
apple 132960
Het is binnenkort weer tijd voor Apple’s jaarlijkse WWDC-evenement staat weer voor de deur. Er komen dan ook weer de nodige geruchten voorbij over Apple producten, zoals details over iOS 16. Maar het lijkt er ook op dat het bedrijf binnenkort met een compleet nieuw product gaat komen.
Apple komt mogelijk met een VR-bril, iets waar al een poos geruchten over zijn. Nu zou Apple een handelsmerk hebben geregistreerd voor de OS van deze VR-bril. Apple-analist Parker Ortolani heeft dat ontdekt in de database van het Amerikaanse patentenbureau.
Het gaat om de merknaam RealityOS. Die naam klopt met de manier waarop Apple haar besturingssystemen, zoals iOS en WatchOS, namen geeft. Alleen is het handelsmerk niet geregistreerd door Apple, maar door Realityo Systems.
Dat lijkt alleen een valse naam voor Apple: het bedrijf heeft eerder handelsmerken aangevraagd onder een andere naam. Realityo Systems deelt een adres met Yosemite Research, een 'bedrijf' dat macOS-updates registreerde. Het is dan ook vrij zeker dat ook Realityo Systems een schuilnaam is voor Apple.

Wordt Apple VR onthuld tijdens WWDC 2022?

Het is goed mogelijk dat Apple haar VR bril binnenkort onthult. WWDC 2022 komt eraan en tijdens dat evenment komen doorgaans alle nieuwe versies van Apple’s besturingssystemen aan bod. De VR-bril zou apart onthuld kunnen worden, maar dat het handelsmerk voor RealityOS juist nu wordt geregistreerd lijkt geen toeval.
Er zijn bovendien geruchten dat de hardware van Apple VR al snel in massaproductie gaat. Een release van de bril zou dan ook dichtbij kunnen zijn.