Nieuwe MacBook Air krijgt M2 chip en kan gamen

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 10:30
apple 132960
Apple’s jaarlijkse WWDC-evenement is achter de rug. Daarbij zijn verschillende toekomstige producten getoond, zoals iOS 16 en een nieuwe Macbook Air. Deze nieuwe Macbook krijgt een nieuwe chipset, die hem ook nog eens in staat stelt om games te draaien.
Sinds een paar jaar werkt Apple met een zelfgemaakte chipset voor haar apparaten. De tweede generatie van die chip, de M2, wordt nu langzaam maar zeker in verschillende apparaten geïntroduceerd. De nieuwe MacBook Air is het nieuwste apparaat met een M2 chip.
Samen met de nieuwe versie van MacOS en andere verbeteringen op softwaregebied zorgt de M2-chip voor een opvallende verbetering. De nieuwe Macs kunnen namelijk gamen. Tijdens WWDC heeft Apple bijvoorbeeld laten zien dat Resident Evil Village op goede settings kan draaien op de MacBook Air en Mac Studio.

Ontwerp Macbook Air ook op de schop

De nieuwe Macbook Air is ook op andere manieren aangepast. Met name het ontwerp is iets anders. De laptop is bijvoorbeeld hoekiger gemaakt, zoals een MacBook Pro. Wel blijft hij uiteraard lichter en dunner dan andere MacBooks.
Het scherm is 13,6 inch, wat groter dan de eerdere 13 inch. Ok de camera is verbeterd, want die zorgt nu voor een resolutie van 1080p in plaats van de eerdere 720p. Hij is met een notch boven in het scherm geplaatst.
De nieuwe MacBook Air komt volgende maand op de markt voor 1519 euro. In dezelfde periode verschijnt ook de nieuwe MacOS ‘Ventura’ in beta. De volledige release van Ventura is dit najaar.

Populair Nieuws