Het einde van Internet Explorer is hier

News
dinsdag, 14 juni 2022 om 14:30
microsoft edgef1613466426
15 juni 2022 is de dag dat de meest iconische internetbrowser ten einde komt. Internet Explorer wordt dan niet meer ondersteunt door het moederbedrijf en tevens ontwikkelaar Microsoft. De reden hierachter is dat Microsoft met Windows 11 een volledige overstap wil maken tot Microsoft Edge.
Woensdag gooit Microsoft Internet Explorer dus het graf in. Het is een stil einde voor deze iconische browser die velen gebruikt hebben om vervolgens Chrome te downloaden. Internet Explorer blijft nog wel werken op Windows 10 versies lager dan de 10 oktober 2020 Update.
De bekende browser blijft wel werken op Windows 8.1, Windows 7 met Extended Security Updates, Windows Server LTSC, Windows Server 2022, Windows 10 LTSC en Windows 10 IoT LTSC. Daarnaast blijft Internet Explorer op sommige embedded software ook bruikbaar.
Let er wel op dat de browser dan niet meer ondersteunt wordt en geen updates meer gaat ontvangen. Dat is niet heel erg maar is wel even oppassen als het gaat om veiligheid met het oog op hackers.

Internet Explorer sterft een stille dood

Microsoft zal dus voorgoed afscheid nemen van de oude browser die al sinds 1995 bestaat. Internet Explorer kwam toen al met Windows 95. De browser heeft dus van een lang leven mogen genieten zo'n 27 jaar lang is het een vaste naam geweest in het internetlandschap.
Microsoft zal na 15 juni gaan verwijzen naar Microsoft Edge als de standaard browser. Microsoft Edge is dan ook de grote concurrent van Google Chrome. Edge gebruikt dan ook dezelfde software als Chrome.
Als je Internet Explorer wel echt mist heeft Microsoft al wat voor je bedacht. Je kan op Microsoft Edge namelijk een IE modus inschakelen. Dat zorgt ervoor dat je dus kan blijven genieten van de goede oude kwaliteit van Internet Explorer.

Populair Nieuws