Kojima heeft nog steeds 'goede relatie' met PlayStation ondanks Xbox exclusive

News
maandag, 13 juni 2022 om 16:30
death strandingf1593412116
Tijdens de Xbox & Bethesda Showcase heeft Microsoft een samenwerking met Hideo Kojima aangekondigd voor een Xbox exclusive. Ondanks dat blijft de Japanse ontwikkelaar een goede relatie onderhouden met PlayStation.
Sinds Hideo Kojima is vertrokken bij Konami heeft de legendarische ontwikkelaar zijn studio Kojima Productions opnieuw opgericht, zodat hij als onafhankelijke ontwikkelaar games kan maken. De eerste titel die uit de stal kwam van het vernieuwde Kojima Productions was het vreemde, maar geprezen Death Stranding.
Die game kwam exclusief uit voor de PlayStation 4, en later de PlayStation 5 en PC, maar de volgende game van Kojima is juist een exclusive voor de Xbox consoles. Microsoft en Kojima hebben namelijk op de Xbox & Bethesda Showcase een samenwerking aangekondigd. Wat voor game het precies gaat worden, dat is nog onbekend. Sterker nog, er is niet eens een titel onthuld.
Ondanks dat Microsoft en Kojima nu gaan samenwerken, betekent het niet dat de relatie tussen de ontwikkelaar en PlayStation ten einde is. Via Twitter heeft Kojima laten weten dat zijn studio 'een erg goede relatie' met PlayStation nog heeft.

Werkt Kojima aan Death Stranding 2?

Er is nog geen nieuwe game officieel aangekondigd uit de stal van Kojima Productions voor de PlayStation consoles, maar mogelijk is het project wel al gelekt. Er gaan namelijk al een tijdje geruchten dat Death Stranding 2 mogelijk in de maak is en hoofdrolspeler Norman Reedus heeft later vallen dat de sequel al in ontwikkeling is.
Mogelijk zal Death Stranding 2 zelfs nog eerder uitkomen dan de Xbox exclusive van Kojima.