Kojima wil meer games met Mads Mikkelsen maken, waaronder Mads Max

News
vrijdag, 03 september 2021 om 10:30
death stranding mads mikkelsenf1671184760
Hideo Kojima en de Deense acteur Mads Mikkelsen hebben blijkbaar een goede band opgebouwd. De ontwikkelaar zegt namelijk meerdere games met Mikkelsen te willen maken, inclusief eentje met een woordspeling op Mad Max.
De carrière van Mads Mikkelsen is de laatste jaren gegaan als een speer. De Deense acteur wordt geprezen voor vrijwel elke rol die hij speelt, waaronder een aantal zeer iconische rollen. Denk bijvoorbeeld aan Hannibal, de villain Le Chiffre in Casino Royale en de vals beschuldigde docent Lucas in Jagten. Maar Mikkelsen doet meer dan alleen films en series, want de acteur speelt ook een rol in Death Stranding, de meest recente game van Hideo Kojima.
De legendarische ontwikkelaar is duidelijk gecharmeerd geraakt van de Deense acteur. Op Twitter laat Kojima namelijk weten dat hij een aantal ideeën heeft die hij wil uitwerken, met Mads Mikkelsen als de main character. De bedenker van de Metal Gear Solid franchise heeft ze ook een keer verteld aan Mikkelsen, maar de acteur dacht dat Kojima een grap aan het maken was. Voornamelijk vanwege de titel van de één van de games: Mads Max.

Kojima stopt voorlopig niet met games maken

Met zoveel ideeën klaar in zijn hoofd, bewijst Kojima dat hij voorlopig nog niet hoeft te stoppen met het maken van games. De 58-jarige ontwikkelaar claimde laatst namelijk nog lang niet met pensioen te gaan, zo lang zijn brein ‘geen creatieve kracht verliest’.
Eén van zijn nieuwe projecten is mogelijk een exclusieve game voor Microsoft. Naar verluidt zijn de ontwikkelaar en de Amerikaanse uitgever met elkaar in onderhandeling over een contract. Voordat het zover is komt Kojima alleen eerst nog met de Death Stranding Director’s Cut, die exclusief uit zal komen op de PlayStation 5.