'Deal voor exclusieve Hideo Kojima game op Xbox bijna rond'

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 13:00
Na zijn vertrek bij Konami is Hideo Kojima nog steeds één van de meest gewilde game-ontwikkelaars in de industrie. Zo zou ook Microsoft zijn diensten willen inhuren voor een exclusieve Xbox-game en die deal lijkt nu bijna rond.
Hideo Kojima is in 2019 met een exclusieve game gekomen voor de PlayStation 4 met Death Stranding. Het lijkt erop dat Microsoft nu een soortgelijke deal met de Japanse ontwikkelaar wil sluiten, maar dan natuurlijk voor de Xbox consoles. En volgens Jeff Grubb van GamesBeat is de deal daarvoor al bijna rond.
Naar verluidt zou Hideo Kojima en Microsoft een intentieverklaring hebben ondertekend, waarin beide partijen aangeven samen een Xbox-game te willen ontwikkelen. Er is alleen nog niks officieel onthuld dat er daadwerkelijk een samenwerking komt tussen de ontwikkelaar en uitgever. De komende tijd zullen de details van het contract worden uitgewerkt door advocaten, meldt Grubb.

Gaat Kojima exclusief voor Microsoft ontwikkelen?

Dat Hideo Kojima mogelijk een exclusieve Xbox-game gaat maken, betekent niet dat de Japanse ontwikkelaar voor altijd vastgelegd zal worden door Microsoft. Volgens de geruchten zal Kojima namelijk gewoon aan andere projecten kunnen blijven werken, inclusief voor Sony. Zo komt er binnenkort een Director’s Cut van Death Stranding uit op de PS5, die een aantal verbeteringen ten opzichte van het origineel met zich meebrengt.
Wat voor game de Hideo Kojima voor Microsoft naar verluidt zal maken, is niet bekend. Wel heeft recent Portal- en Left 4 Dead-ontwikkelaar Kim Swift zich aangesloten bij Microsoft om te helpen bij het project van Kojima.

Populair Nieuws