Kojima blijft games maken totdat hij 'zijn creatieve kracht verliest'

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 9:30
death stranding release niet langer meer exclusief op de playstation 4 153374 2f1629876764
Gisteren heeft Hideo Kojima 58 kaarsjes mogen uitblazen. De geprezen ontwikkelaar is ondanks dat niet van plan om binnenkort met pensioen te gaan. De Japanner wil namelijk games blijven maken totdat hij ‘zijn creatieve kracht’ verliest.
Er zijn maar weinig ontwikkelaars in de gamesindustrie die zo erg tot de verbeeldingen spreken als Hideo Kojima. De Japanner is de geestesvader van de Metal Gear Solid-franchise en weet dan ook een enorme hype te creëren elke keer wanneer hij werkt aan een nieuwe game. Denk bijvoorbeeld aan Death Stranding, de titel die in 2019 zorgde voor veel mysterie.
Kojima is bovendien ook niet snel van plan om te gaan stoppen met het ontwikkelen van games. Dat heeft de ontwikkelaar gisteren zelf laten weten via Twitter, op de dag dat hij 58 jaar oud is geworden.

Nieuwe game van Hideo Kojima op komst?

Binnenkort komt een nieuwe versie van Death Stranding uit, die de naam Death Stranding Director’s Cut heeft gekregen - waar Kojima zelf ook niet helemaal blij mee is. Maar daarnaast staat de Japanner mogelijk ook aan de wieg van een gloednieuw project.
Er gaan namelijk geruchten dat Kojima en Microsoft een deal hebben gesloten om een game te maken die exclusief uit zal komen voor de Xbox consoles. Daarmee zou Microsoft een mooie tegenhanger hebben voor Death Stranding, aangezien die titel een PlayStation console exclusive is.