Kojima populair doelwit voor overnames met 'idioot hoge biedingen'

News
vrijdag, 04 november 2022 om 11:30
kojimahideo spotify38 re 1f1661339988
Hideo Kojima heeft een duidelijk unieke stijl die geliefd is bij heel veel gamers. De legendarische Japanse ontwikkelaar is dan ook een populair doelwit bij uitgevers voor een overname. Zo heeft Kojima naar eigen zeggen al ‘idioot hoge biedingen’ gehad.
Microsoft en Sony zijn de laatste tijd in een heuse overname-oorlog verwikkeld. Het Amerikaanse bedrijf gaat voor de heavy hitters en heeft in één klap alles van Zenimax en Bethesda overgenomen en wil hetzelfde doen met Activision Blizzard. Sony koopt ondertussen allerlei losse ontwikkelaars op, van Bungie tot aan het Nederlandse Nixxes.
Het lijkt dan ook een logische keuze voor Sony om Kojima Productions over te nemen, de studio van Hideo Kojima. De twee partijen hebben immers al samengewerkt voor Death Stranding. Mogelijk is er zelfs als een aanbod geweest van Sony, maar Kojima is niet van plan om overgenomen te worden. Dat zegt hij in zijn eigen nieuwe podcast.

“Laat mij duidelijk maken dat we een indie-ontwikkelaar zijn. Elke dag krijg ik biedingen over de hele wereld om onze studio te kopen. Sommige van die biedingen zijn idioot hoog, maar ik wil er niet rijk mee worden. Ik wil maken wat ik wil maken. Daarom heb ik deze studio opgericht. Zolang ik leef, zal ik die biedingen denk ik nooit accepteren.”

Wat wordt de nieuwe Kojima game?

Waar Kojima momenteel aan werkt, daar doet de ontwikkelaar zoals gewoonlijk lekker mysterieus over. De laatste tijd heeft hij via Twitter namelijk verschillende hints gedropt en gedeeld met welke personen hij samenwerkt. Zo zal in zijn nieuwe game de Japans-Australische actrice Shioli Kutsuna te zien zijn.
Of de posters zijn voor de Xbox-exclusive game waar Kojima aan werkt, dat is niet bekend. Er gingen al langer geruchten dat de Japanse ontwikkelaar een game zou maken in samenwerking met Microsoft, maar dat project is officieel aangekondigd op de Xbox Showcase in juni.

Populair Nieuws