Bericht verwijderen kan stukken langer in WhatsApp

News
dinsdag, 09 augustus 2022 om 12:30
2021 09 07 whatsappf1631050886
WhatsApp is natuurlijk enorm handig om in contact te blijven, maar soms verstuur je iets wat misschien niet zo handig was. In dat geval kun je het verwijderen, maar daar heb je niet heel veel tijd voor. Maar gelukkig voor alle WhatsApp-blunderaars gaat daar verandering in komen.
Soms stuur je via WhatsApp iets wat je beter niet had kunnen schrijven. Of het nu bedoeld was voor een andere chat, of je het hele bericht misschien beter nooit had kunnen versturen, we verwijderen allemaal wel eens een bericht. Voortaan heb je daar langer de tijd voor.
Het was altijd zo dat je een WhatsApp bericht niet langer dan een uur na verzending kon verwijderen. Die tijd wordt verlengd en niet met een paar uurtjes. Vanaf nu kun je je berichten tot twee dagen na verzending verwijderen. Wel zijn er wat kanttekeningen.
Ten eerste moeten alle ontvangers van het bericht ook de nieuwste versie van WhatsApp gebruiken, want je bericht blijft zichtbaar voor wie de update niet heeft. Verder krijg je het niet te weten als je bericht niet bij iedereen verwijderd is. Het is natuurlijk ook belangrijk om te bedenken dat twee dagen veel tijd is om een bericht te lezen: uit het geheugen van de ontvanger kun je het niet verwijderen.

Nog meer veranderingen voor WhatsApp

WhatsApp heeft het de laatste tijd druk met updates en veranderingen. Zo is er een grote update voor groepen op komst. Ook kun je sinds kort met emoji reageren op berichten, een feature die je misschien al kent uit andere chat-apps, zoals Discord.