Sony komt met series van Horizon, God of War en Gran Turismo

News
vrijdag, 27 mei 2022 om 9:30
horizon forbidden westf1675161467
Sony ziet duidelijk veel geld zitten in het verfilmen van haar games. De Japanse uitgever heeft namelijk de komst van series van Horizon, God of War én Gran Turismo aangekondigd.
De Uncharted-film met Tom Holland in de hoofdrol heeft goede zaken gedaan in de bioscopen. Het lijkt erop dat Sony het succes een vervolg wil geven, want uit een investor briefing blijkt dat er groen licht is gegeven voor nog veel meer projecten. Dat meldt David Gibson via Twitter.
Zo zal er een serie over Horizon, de game-reeks van het Nederlandse Guerrilla, gemaakt worden in samenwerking met Netflix. Amazon gaat ondertussen aan de slag met een serie over God of War, waar al een lange tijd over werd gespeculeerd. Een opvallende titel is alleen Gran Turismo. Er zal namelijk ook een TV-serie over de racegame worden gemaakt, maar bij welke streamingdienst die zal worden uitgezet is nog niet bekend.
Voor de rest zijn er nog geen details vrijgegeven over de series. Zo weten we dus nog niet wie Aloy of Kratos zal gaan spelen in de desbetreffende series. Ook is nog niet bekend wanneer de shows op de streamingdiensten zullen verschijnen.

Veel hoop in PC games bij Sony

Naast de series gebaseerd op games, heeft Sony tijdens de briefing het ook gehad over de verwachtingen van PC games. De uitgever heeft daar de laatste tijd veel in geïnvesteerd en het lijkt erop dat het bedrijf daar nog lang niet klaar mee is. Sony verwacht dan ook veel van het nieuwe uitstapje naar de PC-markt, in 2023 denkt het bedrijf dat de omzet 3,8 keer zo hoog zal zijn als het afgelopen fiscale jaar.