Meer Kingdom Hearts 4 details onthuld door Nomura

News
zaterdag, 16 april 2022 om 9:30
kh 4 soraf1649937728
Tetsuya Nomura, bedenker van Kingdom Hearts en de regisseur van ook het vierde deel, heeft nieuwe Kingdom Hearts 4 details uit de doeken gedaan. In een interview met Famitsu (vertaalt door VGC) heeft de regisseur meer informatie gegeven over Quadratum, de wereld waarin Sora wakker wordt in de recente trailer waarmee de game uit de doeken is gedaan.
De eerste trailer van Kingdom Hearts 4 liet fans met een scala van vraagtekens achter, maar Nomura heeft nu een paar dingen opgehelderd. Zo kreeg hij vragen over Quadratum en dat deze wereld wel veel leek op Shibuya, een wijk in Tokio. Nomura heeft bekendgemaakt dat Shibuya een onderdeel is van Quadratum.
Een ander deel van Tokio, Minami-Aoyama, zit ook verwerkt in de Quadratum wereld en is zelfs te zien in de trailer. Nomura bevestigt dat de locatie waar Sora wakker wordt gelegen is in Minami-Aoyama. Verder legt Nomura uit hoe Quadratum gezien moet worden als een alternatieve wereld en dat het een kwestie van perspectief is wat voor wereld Quadratum nu precies is.
"Vanuit het perspectief van Sora is Quadratum de onderwereld, een fictieve wereld die verschilt van zijn realiteit", vertelt Nomura. "Maar vanuit het oogpunt van de bewoners is het de realiteit en is de wereld waar Sora en de anderen vandaan komen juist de fictieve wereld. Het thema van dit project is dan ook het contrast tussen deze verschillende perspectieven."

Kingdom Hearts 4 details hinten naar tweede artstyle

Nomura gaat in het interview ook in op de artstyle die gekozen is. De regisseur stelt namelijk dat Sora een meer realistische look heeft doordat hij in Quadratum is. Mocht Sora een weg terug weten te vinden naar de wereld waarin Donald, Goofy en de rest zitten, zou Sora ook weer in die artstyle verschijnen.