Elden Ring Shadow of the Erdtree - Het verhaal van Miquella

Article
woensdag, 22 mei 2024 om 12:00
elden ring shadow of the erdtreef1708503646
Met de Story Trailer heeft FromSoftware bevestigd dat Miquella een grote rol gaat spelen in de Shadow of the Erdtree DLC. Maar wie is deze sleutelfiguur in het verhaal precies? Wij leggen het voor je uit.
Toen Shadow of the Erdtree voor het eerst werd aangekondigd, ging dat alleen gepaard met een naam en een stukje artwork, waarop een jong meisje te zien is met lange, gouden haren op een paard. Ten minste, dat zou je op het eerste gezicht denken, maar Elden Ring-fans hadden meteen door dat dit waarschijnlijk niet ging om een meisje, maar om Miquella.
En nu FromSoftware de Story Trailer heeft uitgebracht op dinsdag, is die theorie meteen bevestigd. Op de eigen website laat de ontwikkelaar namelijk weten dat spelers in de DLC geleid zullen worden door Miquella naar ‘de Land of Shadow, een gebied die door de Erdtree wordt verduisterd en waar de godin Marika voor het eerst voet aan wal zette’.
In de trailer komen we erachter dat het gebied geteisterd wordt door een nieuw personage genaamd Messmer en dat Miquella zijn eigen lot opoffert om hem te stoppen. Een nobel streven, helemaal met het verhaal van Miquella in het achterhoofd.

Veel potentie

In de base game van Elden Ring komen we al achter de geschiedenis van Miquella. Hij is één van de demigods, maar niet zomaar één. Samen met zijn tweelingzus Malenia en Ranni the Witch is Miquella een Empyrean: een speciaal wezen die beschikt over de mogelijkheid om uit te groeien tot een god. In tegenstelling tot de andere demigods is Miquella dus in staat om ooit Marika, die ooit ook een Empyrean was, op te volgen. En dat niet alleen, Miquella wordt ook gezien als de krachtigste van de Empyreans.
Al van jongs af aan rust en dus veel verantwoordelijkheid op de schouders van Miquella. Daarnaast kampt de Empyrean ook nog eens met een vloek. Miquella is gedoemd om voor altijd jong te blijven, waardoor het personage er altijd uitziet als een jong meisje. Malenia voelt zich daarom ook altijd verantwoordelijk voor haar broer.
Maar na de oorlog die uitbrak na The Shattering van de Elden Ring, liet Malenia de Scarlet Rot los op Caelid en raakte daarbij ook zelf geïnfecteerd. Om zijn zus te redden en zichzelf te ontdoen van de vloek, begon Miquella met het maken van de Haligtree en plaatste hij zichzelf in een cocon.

Ontvoering door Mohg

Miquella kreeg alleen niet de kans om de Haligtree te voltooien. De Omen demigod Mohg, Lord of Blood ontvoerde de Empyrean in zijn cocon en nam hem mee naar zijn eigen domein: Mohgwyn Palace. En met die actie heeft hij veel gebeurtenissen in Elden Ring in gang gezet, terwijl hij zelf door iedereen buiten schot is gebleven.
Mogh heeft flink wat ambitie in Elden Ring. Geboren als Omen, net zoals zijn tweelingbroer Morgott, wordt hij verstoten door de samenleving. En hij is daarnaast geen Empyrean, waardoor hij geen god kan worden. Maar wat het lot met hem in petto heeft houdt hem niet tegen.
Door Miquella te ontvoeren en te vol te pompen met het bloed van de Formless Mother, een Outer God die haar volgelingen zegent met de kracht van bloed, hoopt hij de Empyrean te laten ontstijgen tot de nieuwe god en de king consort te worden.
Het plan van Mogh is alleen mislukt. Niet doordat hij als optionele boss gestopt kan worden door de speler, maar door Miquella zelf. De Lord of Blood heeft namelijk alleen een lege husk van Miquella in zijn bezit. De Empyrean heeft zichzelf van zijn gedaante ontdaan en met de Story Trailer van Shadow of the Erdtree is nu duidelijk waar hij heen is gegaan: de Land of Shadow.
Hoe het verhaal van Miquella verder gaat, daar komen we over een maand achter. Op 20 juni verschijnt namelijk Shadow of the Erdtree op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.