Kang-acteur Jonathan Majors ontslagen door Marvel

News
dinsdag, 19 december 2023 om 9:30
jonathan majors kang the conquerorf1699959602
Het is al bijna het hele jaar afwachten of Marvels MCU plannen door kunnen gaan. Er liep namelijk een aanklacht tegen Jonathan Majors, die een belangrijke rol speelde in het filmuniversum. Naar aanleiding van de uitspraak in de zaak tegen Majors, is de acteur nu ontslagen.
Afgelopen maart werd acteur Jonathan Majors opgepakt op verdenking van geweldplegingen richting zijn toenmalige vriendin. Nu is hij schuldig bevonden in de rechtszaak over deze kwestie. Marvel heeft daarna niet lang gewacht om de acteur te ontslaan uit zijn MCU-rol, meldt The Hollywood Reporter.
Majors speelde Kang the Conqueror (en varianten van het personage) in Loki en Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Die rol zou hij de komende tijd blijven spelen, aangezien hij de grote schurk moest worden van de volgende Avengers-film. Maar al sinds hij werd gearresteerd gaan er geruchten dat Marvel een koerswijziging overweegt. Dat is nu dus uitgedraaid op ontslag.
Het is niet duidelijk wat Marvel nu van plan is. Een nieuwe acteur vinden voor Kang is een optie, maar Marvel gaat zelden voor de recast. Het zou ook de eerste keer zijn dat een recast volgt op een groot publiek schandaal (eerdere recasts waren omdat acteurs het oneens waren met Marvel, of kwamen te overlijden).

Worden Kang The Conqueror en Jonathan Majors uit het MCU geschreven?

Een andere optie om het verhaal een andere kant op te sturen. Onlangs werd er juist nog een schrijver aangenomen voor de Avengers-film waarin Kang een hoofdrol zou krijgen. Dat deed vermoeden dat Marvel nog toekomst zag in Kang. Maar volgens The Hollywood Reporter heet de film intern niet meer The Kang Dynasty, maar Avengers 5, wat kan betekenen dat er toch een koerswijziging gaande is.