Max Payne-stemacteur James McCaffrey overleden

News
dinsdag, 19 december 2023 om 10:00
james mccaffrey controlf1702973965
De game-industrie is een iconische stem kwijt. James McCaffrey, onder andere de stemacteur van Max Payne, is op 65-jarige leeftijd overleden.
James McCaffrey is afgelopen zondag overleden, na een strijd met kanker. De stemacteur leed aan multipel myeloom, ook wel bekend als de Ziekte van Kahler. Dat meldt TMZ. Hij overleed omringd door vrienden en familie, zo weet de publicatie te melden. Het nieuws dat McCaffrey is overleden werd eerst gemeld door collega-acteur Kevin Dillon.
McCaffrey was bij velen bekend als de onmiskenbare stem van Max Payne. Hij sprak de stem in van de voormalige detective in alle drie de games. Daarnaast was McCaffrey ook te horen in andere games van Remedy Entertainment, zoals Director Zachariah Trench in Control en recent nog als Alex Casey in Alan Wake 2.
Momenteel werkt Remedy Entertainment aan remakes van de eerste twee Max Payne games. Het is onduidelijk wat er gedaan wordt met de stem van de protagonist.

Meer dan alleen een stemacteur

Hoewel McCaffrey bij velen bekendstond als stemacteur, was hij ook geregeld op het witte doek en op het televisiescherm terug te vinden. Zijn eerste verschijning in een film was een piepklein rolletje in New York’s Finest uit 1988, maar later kreeg hij ook grotere rollen. Zo was McCaffrey meerdere seizoenen te zien als Joe Astor in Viper, evenals Jimmy Keefe in Rescue Me.
McCaffrey wordt overleefd door zijn vrouw Rochelle en zijn dochter Tiernan. Hij is slechts 65 jaar oud geworden.

Populair Nieuws