Kan de PS5 Slim zo dun worden?

News
maandag, 20 juni 2022 om 14:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 is nogal aan de maat, wat al vaker de vraag heeft opgeroepen of Sony misschien met een PS5 Slim gaat komen, zoals ook bij de PS4. Daar heeft Sony nog geen duidelijkheid over gegeven, maar er is in ieder geval al één heel dunne PS5 op de wereld. Het is alleen maar de vraag of een echte PS5 Slim zo dun kan gaan worden.
De PS5 is een behoorlijk grote console en is maar moeilijk op een discrete manier in je inrichting te verwerken. In het verleden heeft Sony in het midden van een generatie wel eens een kleinere versie van een console uitgebracht, maar dat lijkt voor de PS5 nog niet aan de horizon. Daarom heeft YouTuber DIY Perks de taak op zich genomen om zelf een PS5 Slim te maken.
Het resultaat is een console die maar twee centimeter hoog is. Dat bereikt de YouTuber door de hele koeling van de console te verwijderen en te vervangen met een waterkoelingssysteem. De kanttekening is dat dat systeem is aangesloten om een vrij grote power brick waarvan het de bedoeling is dat je hem buiten zicht neerzet.
Hoewel deze zelfgemaakte PS5 Sim dus voor het oog wat kleiner is, neemt hij niet daadwerkelijk minder ruimte in. Als Sony zelf met een Slim-model van de console komt zal hij waarschijnlijk groter zijn dan twee centimeter. Het lijkt tenslotte onwaarschijnlijk dat Sony een console gaat verkopen die uit twee delen bestaat.

Komt een PS5 Pro al snel?

Er zijn overigens geruchten dat Sony al werkt aan een nieuw PS5-model. Die wijzen vooral naar een PS5 Pro en mogelijk ook een Pro Controller. De PS5 Pro zou zelfs al in 2023 kunnen verschijnen, ondanks dat het chiptekort waar de gewone PS5 onder lijdt nog lang niet is opgelost.

Populair Nieuws