'Sony komt snel met een PS5 Pro controller'

News
donderdag, 16 juni 2022 om 9:30
ps5 controllerf1592919068
De PS5 DualSense controller heeft een grote stap gezet ten opzichte van de vorige PlayStation controllers. Maar naar verluidt gaat Sony nog een stap verder en komt het binnenkort met een PS5 Pro controller.
De laatste jaren zien we steeds meer controllers verschijnen met geavanceerde features en de mogelijkheid om de controller naar eigen smaak aan te passen. Volgens de laatste geruchten gaat Sony ook die laatste kant op. Tom Henderson claimt dat er een PS5 Pro controller in de maak is onder de codenaam 'Hunt'.
Volgens de bronnen van Henderson zou de professionele PlayStation 5 controller verwijderbare analoge sticks, trigger stops en paddles op de achterkant gaan krijgen. Een prototype voor de PS5 Pro controller zou ook speciale grips hebben, zodat je de controller beter vast kan houden, die ook te verwijderen zijn.
Qua uiterlijk zal de PS5 Pro controller wel grotendeels het ontwerp van de DualSense controller blijven behouden. Qua software zou er wel flink wat gaan veranderen, door middel van 'grote upgrades'. Mogelijk zouden spelers dan ook via een programma zelf aanpassingen kunnen maken aan de controller, zoals NACON dat bijvoorbeeld ook doet.

Wanneer komt de PS5 Pro controller?

De bronnen van Henderson kunnen nog geen specifieke releasedatum noemen voor de nieuwe controller, maar het zou naar verluidt wel al snel zijn. Andere bronnen claimen dat Sony aan het einde van juni nieuwe hardware gaat tonen, het is momenteel nog onduidelijk of de controller onderdeel van de presentatie zal zijn.