Hoe lang laat een PS5 slim release op zich wachten?

News
woensdag, 01 juni 2022 om 17:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
De PlayStation 5 is inmiddels zo'n anderhalf jaar oud, maar in de schappen is de console nog steeds vrijwel nooit te vinden. Speciale drops worden afgewacht door talloze fans die hopen een felbegeerde console te bemachtigen. Toch is het de vraag hoe lang ze nog kunnen dromen van de originele PS5, want een PS5 Slim release zal ook niet heel lang meer op zich laten wachten.
Dat een PlayStation 5 Slim gaat komen, zal voor niemand een verrassing zijn. De vraag is vooral wanneer deze komt. Officieel heeft Sony uiteraard nog niks uit de doeken gedaan over een mogelijke revisie van de hardware, maar dat deze eraan komt is wel zeker.
Een Slim-versie van de console bespaart Sony namelijk flink in de kosten. Na een aantal jaren op de markt kan een console stukken goedkoper geproduceerd worden doordat de benodigde onderdelen goedkoper worden of zelfs vervangen worden. Sony doet dit eigenlijk met iedere generatie van haar consoles en zelfs bij de handhelds komt Sony vaak met een revisie. Voor de PS5 is het alleen nog de vraag wanneer de PS5 Slim release is.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

PS5 Slim al in 2023?

Eerder werd al duidelijk dat Sony achter de schermen al bezig is met het ontwerpen van de PlayStation 5 Pro. Experts melden dat verbeterde PlayStation 5 wel eens in 2023 kan verschijnen, pakweg drie jaar na de release van het originele model. Heel gek zou het niet zijn als de PS5 Slim gelijktijdig of misschien zelfs eerder uitkomt.
Dit was ook het geval voor de PlayStation 4-generatie. De PS4 Pro werd in september 2016 aangekondigd met een releasedatum voor november dat jaar. De PS4 Slim werd tijdens dit evenement ook uit de doeken gedaan, maar kreeg een eerdere releasedatum. Sony koos ervoor om de PlayStation 4 Slim eerder uit te geven, namelijk nog in september 2016.
Of de Japanse consoleboer hetzelfde van plan is voor de PlayStation 5 is nog niet duidelijk. Het staat buiten kijf dat de PS4-generatie een groot succes was voor Sony, dus een herhaaltrucje zou geen gek idee zijn. Uiteindelijk zal de tijd leren hoe Sony's plannen zich ontwikkelen, maar kunnen we in ieder geval vergif innemen op het feit dat de Pro-versie in ieder geval in de maak is.