Nieuwe Marvel-serie op Disney+ maar slecht bekeken

News
maandag, 20 juni 2022 om 13:30
disneylogof1632855639
Disney+ brengt dit jaar veel nieuwe series, bijvoorbeeld van Marvel. Hoe goed die bekeken worden wisselt nog wel eens, maar een nieuwe serie heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Ms. Marvel wordt namelijk het minst bekeken van alle MCU-series tot nu toe.
In de eerste vijf dagen op Disney+ is Ms. Marvel door zo’n 775.000 Amerikaanse huishoudens bekeken. Vergeleken met andere Marvel-series, die meestal ruim over de anderhalf miljoen kijkers halen in de eerste vijf dagen, is dat nogal teleurstellend. Ook is het een opvallend verschil met bijvoorbeeld Obi-Wan Kenobi, die nog geen maand geleden de best bekeken Disney+ première had.
Wel wordt Ms. Marvel opvallend veel bekeken door Gen Z. Samba TV meldt dat de serie beter wordt bekeken door mensen tussen de 20 en 24 dan alle eerdere MCU series. Ook trekt de serie veel kijkers in minderheidsgroepen zoals zwarte en Aziatische huishoudens.

Ms. Marvel grote hit onder critici

Er is een opvallend verschil tussen de kijkcijfers voor Ms. Marvel en de respons van critici. In dat opzicht is deze serie namelijk één van de best ontvangen Disney+ serie tot nu toe. Dat verschil is alleen wel volkomen verklaarbaar.
Veel mensen, met name blanke conservatieven, weigeren namelijk Ms. Marvel te kijken. De serie krijgt allerlei beschuldigingen van geforceerde diversiteit en het promoten van de Islam. Sommige van deze mensen doen ook aan review-bomben, waardoor de gemiddelde score van de serie op sommige sites flink lager uitvalt dan de respons van critici zou doen vermoeden.