John Wick 5 officieel in ontwikkeling

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 15:00
john wick 4 st 5 jpg sd highf1699628066
Eerder dit jaar verscheen John Wick 4, wat op dat moment de laatste John Wick film leek. Maar er werd hier en daar toch al gesproken over de mogelijkheid van een vijfde film. Nu blijkt John Wick 5 inderdaad in ontwikkeling.
Tijdens de kwartaalbespreking van Lionsgate is de John Wick franchise uitgebreid aan bod gekomen. Joe Drake, de voorzitter van de Lionsgate Motion Picture Group heeft laten weten dat er veel plannen zijn voor de reeks (via ComicBook). Er komt bijvoorbeeld een nieuwe game en er zijn meerdere spinoffs in aantocht.
Veel daarvan was al bekend, maar het bestaan van John Wick 5 nog niet. Drake had wel eerder de wens uitgesproken om de film te maken, maar er was toen nog veel onzeker. Ook nu gaat het nog om een film die vroeg in ontwikkeling is, dus de plannen kunnen nog wijzigen of op de plank belanden.
John Wick 5 zou een onverwachte weg in moeten slaan, want het einde van John Wick 4 laat weinig ruimte over voor een vervolg. Een nieuw deel dat zich tussen de eerdere films afspeelt, of zelfs nog vóór John Wick 1, zou een optie kunnen zijn. Wat voor verhaal er wordt verteld is nu nog onbekend.

Meerdere John Wick spin-offs in aantocht

Ook zonder John Wick 5 is er nog genoeg John Wick in aantocht. Er komt bijvoorbeeld een spin-off film genaamd Ballerina, over een andere assassin. Ook komt er een prequelserie over The Continental, het hotel dat een centrale rol speelt in de films.

Populair Nieuws