Releasedatum John Wick prequel serie onthuld

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 14:30
john wick 3
John Wick is onderhand een bekende naam in de filmwereld. Deze brute actiefilms met hoofdrol speler Keanu Reeves krijgen binnenkort een prequel serie, waar nu de releasedatum van is aangekondigd.
De gewelddadige John Wick-actie is nog lang niet afgelopen, met de vierde film op komst lijkt er geen stoppen aan deze filmreeks. Nu krijgt het verhaal nog een uitbreiding in de vorm van een voorganger. De serie The Continental zal zich afspelen in het hotel met dezelfde naam. Het hotel is een soort veilige haven voor criminelen en huurmoordenaars.
The Continental zal zich vooral focussen op hoe het hotel is ontstaan en wie de eigenaar is. De serie zal zich afspelen in 1975 in New York City en volgt een jongere versie van Winston Scott die gespeeld wordt door Colin Woodell. Winston Scott wil controle over het hotel en deze serie laat zien hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. Ook zullen er andere personages uit John Wick verschijnen namelijk Ayomide Adegun als een jongere Charon, de conciërge van het hotel, en Peter Greene als een jongere versie van Charlie, de criminele schoonmaak-expert uit John Wick 1 en 2.
Ook Mel Gibson krijgt een rol in de serie als Cormac, een compleet nieuw personage. Er is al ophef geweest over Mel Gibson omdat hij in het verleden homofobe, seksistische en racistische uitspraken heeft gemaakt.

John Wick prequel gaat niet over John Wick

De serie zal zich dus niet bezig houden met John Wick zelf maar meer met het verleden van de wereld waar de John Wick films zich in afspelen. The Continental zal wel tegelijkertijd uitkomen met John Wick 4, op 24 maart 2023.
Precies waar The Continental te streamen is in Nederland weten we nog niet. Hoogstwaarschijnlijk komt de serie op SkyShowtime te staan, een streamingdienst die later dit jaar in Nederland moet lanceren. SkyShowtime zal onder andere films en series van Peacock uitzenden, de streamingdienst waar The Contintal op uitgezonden zal worden in de Verenigde Staten.