Lionsgate wil officieel John Wick 5 maken

News
woensdag, 29 maart 2023 om 18:30
john wick 4 st 5 jpg sd highf1699628066
Het leek erop dat de John Wick-films zouden eindigen na het vierde deel. Lionsgate heeft nu alleen officieel aangegeven toch John Wick 5 te willen maken.
Al sinds het eerste deel is John Wick enorm populair onder filmliefhebbers. De premise voor de eerste film was vrij simpel - een meester assassin komt terug van pensioen nadat maffialeden zijn puppy hebben vermoord - maar briljant uitgevoerd. Met name de actie in de franchise is om van te smullen.
Ook John Wick 4 blijkt een enorm succes te zijn. Het heeft zelfs gezorgd voor een nieuw record voor de reeks. Daardoor heeft Lionsgate nu toch ineens interesse in een nieuwe John Wick-film. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Eigenlijk was eerst ook het plan om John Wick 5 te maken, waarbij het filmen direct door zou gaan na de productie van John Wick 4 erop zat. Maar regisseur Chad Stahelski besloot om een andere richting op te gaan en kwam in overeenstemming met Keanu Reeves met een nieuw einde. Het wordt dus wel een uitdaging om nog een nieuwe film er achteraan te plakken. Dat beseft ook Joe Drake, de voorzitter van Lionsgate.

“We gaan even rustig nadenken over ideeën hoe er een geloofwaardige manier is om een vijfde film te maken. Keanu en Chad willen, terecht, niet spelen met het publiek. Dus we hebben flink wat werk voor de boeg.”

Meer John Wick in de toekomst

Ondanks dat het volgens Drake niet zeker is dat John Wick 5 wordt gemaakt, kunnen fans nog wel naar andere projecten in de franchise uitkijken. In september verschijnt namelijk The Continental, een prequel serie die zich afspeelt in hetzelfde universum als John Wick. De show volgt een jonge Winston Scott, die in de films gespeeld wordt door Ian McShane.

Populair Nieuws