Toch een PS3 emulator onderweg voor PS5?

News
maandag, 04 april 2022 om 9:45
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Sony is achter de schermen misschien toch bezig met een emulator die PS3-games op de PlayStation 5 moet laten draaien. Zo meldt Jeff Grubb in zijn podcast. De GamesBeat-journalist stelt alleen wel dat het nog flinke tijd kan duren voordat de emulator op de PS5 beschikbaar is.
Sony maakte recentelijk nog haar plannen bekend voor het vernieuwede PlayStation Plus, waarbij een optie zit voor spelers om PS3-games te spelen. Dit gebeurt alleen wel via streaming en daarmee haalde Sony de woede van fans op de hals. Nu lijkt het Japanse bedrijf achter de schermen toch bezig te zijn met een PS3 emulator die op de PlayStation 5 moet draaien.
Volgens Grubb wordt de mogelijkheid om PS3 games te downloaden en te spelen op de PS5 niet op korte termijn verwacht. Momenteel zou Sony vooral kijken naar de mogelijkheden voor een emulator en het dus nog wel een flinke tijd kan duren voordat de emulator überhaupt op PS5 verschijnt.
playstation 3 game console 1200184 1920f1649056927

PS3 emulator hard nodig op PS5

Sony heeft de afgelopen week een bak van kritiek over zich heen gekregen wegens het nieuwe PlayStation Plus. De service wordt gepresenteerd als een soort tegenhanger van Xbox Game Pass, maar ontbreekt volgens fans in de essentiële features. Vooral het feit dat games van Sony zelf niet vanaf dag 1 speelbaar zijn via het vernieuwde PlayStation Plus ontmoette veel kritiek.
Jim Ryan, baas van PlayStation, sprak hierover en geeft aan dat dat model simpelweg de games niet ten goede komt. Het andere kritiekpunt is de manier waarop Sony PS3-games aanbiedt, want concurrent Xbox biedt alle backwards compatible-games aan via een native speelbare versie. Sony doet dit grotendeels ook, behalve voor PS3-games.
De PlayStation 3 is voor Sony nog altijd een moeilijk systeem doordat de hardware voorzien werd van de cel processor. De ontwikkeling van games was al vrij lastig voor deze console, maar blijkbaar is het nog lastiger om een goede emulator te creëren voor de console. Hierdoor zitten PS3-games grotendeels gestrand op die console tenzij je via cloud streaming de games speelt, de nieuwe manier waarop Sony de games gaat aanbieden. Helaas voor fans wordt deze manier nog altijd gezien als een inferieure manier van spelen door de flinke latency. Hopelijk weet Sony snel een emulator op poten te zetten, maar volgens Grubb kan dat dus nog wel even duren.