Je kan nu eindelijk HD foto's en video's sturen via WhatsApp

News
donderdag, 07 september 2023 om 15:30
whatsapp 892926 1920f1579702769
WhatsApp is de populairste chatdienst, maar de app was niet altijd ideaal om je mooiste foto’s en video’s mee te versturen. Daar is nu verandering in gekomen.
Tegenwoordig heb je bijna geen spiegelreflexcamera meer nodig als je op vakantie gaat. De camera’s in smartphones zijn namelijk van een hoge kwaliteit, die prachtige plaatjes kunnen produceren. Helemaal als je een beetje speelt met de instellingen is er soms geen verschil te zien tussen een foto geproduceerd door een smartphone of een door een dure camera.
Maar hoe mooi je foto’s of video’s ook zijn, als je ze vervolgens naar vrienden of familie stuurt via WhatsApp verdwijnt een groot gedeelte van de kwaliteit. Om data via de app behapbaar te houden, worden alle beelden compressed. Handig voor het grootste gedeelte aan afbeeldingen die worden verstuurd, zoals memes of snelle kiekjes, maar niet voor de foto’s waar je echt trots op bent.
Gelukkig is er nu eindelijk een optie gekomen om foto’s en video’s via WhatsApp te versturen in hoge kwaliteit. Dat heeft een woordvoerder van Meta laten weten aan The Verge.

Hoe stuur je foto’s en video’s in HD?

De nieuwe is een paar weken geleden aangekondigd door Mark Zuckerberg, maar het was nog even afwachten wanneer de functie precies zou lanceren voor iedereen. Je moet er alleen even voor zorgen dat je de laatste update hebt geïnstalleerd voor WhatsApp.
Om een foto of video in hoge kwaliteit te versturen, moet je de HD-knop gebruiken. Die komt bovenaan in beeld te staan tijdens een preview van een foto. Druk je op de knop, dan krijg je verschillende resoluties om uit te kiezen. De keuze is overigens niet permanent, dus als je later een andere foto in HD wil versturen, moet je de optie opnieuw selecteren.