WhatsApp krijgt eindelijk langverwachte functie

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
Je kent het waarschijnlijk wel: iemand heeft een mooie foto van jou gemaakt met diens eigen telefoon, maar wanneer je de foto via WhatsApp ontvangt is de kwaliteit opeens een stuk minder goed. Daar komt nu langzaam een einde aan, want WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de mogelijkheid om afbeeldingen met een hogere kwaliteit te versturen.
‘’Het delen van foto’s via WhatsApp heeft zojuist een upgrade gekregen - je kunt ze nu in HD sturen,’’ schrijft Meta-topman Mark Zuckerberg op Facebook. In zijn post deelt hij een video waarin te zien is hoe de nieuwe functie werkt. Wanneer je een foto deelt staat er bovenin, naast de icoontjes waarmee je je foto kunt bewerken, ‘HD’. De functie wordt de komende weken wereldwijd uitgerold.
In de video van Zuckerberg is te zien hoe je kunt kiezen tussen de standaardkwaliteit van 1365 x 2048 pixels of 2000 x 3000 pixels (HD). Volgens WABetaInfo, een nieuwssite over WhatsApp, ligt de maximale resolutie nog hoger: op 4096 x 2692. De standaardkwaliteit blijft standaard ingesteld, dus je moet de foto’s handmatig in HD versturen. Zo voorkom je wel dat afbeeldingen die geen HD-kwaliteit nodig hebben veel ruimte in beslag nemen op de telefoon van de ontvanger.

Kun je straks ook video’s in HD versturen?

Voor nu gaat het alleen nog om het versturen van afbeeldingen, niet video’s. Deze worden vooralsnog gecomprimeerd tijdens het verzenden, maar WhatsApp zou er aan werken om ook HD-video’s te ondersteunen.
Eerder deze week ontdekte WABetaInfo een andere nieuwe feature waar WhatsApp momenteel aan werkt. Het zou volgens de site binnenkort mogelijk worden om stickers te maken met behulp van AI. Wanneer deze feature voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet bekend.