Bereid je voor op Elden Ring Shadow of the Erdtree met deze tips

Article
vrijdag, 07 juni 2024 om 14:00
elden ring shadow of the erdtreef1708592221
Na twee jaar komt eindelijk de uitbreiding Shadow of the Erdtree uit voor Elden Ring. Maar wat moet je doen om optimaal te beginnen aan de DLC? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Ga de strijd aan met de Lord of Blood

Om aan de slag te gaan met Shadow of the Erdtree, moet je eerst aan een prerequisite voldoen. Je hoeft niet de game uit te spelen, maar je moet wel Mohg hebben verslagen. Vergis je alleen niet, want er zijn twee versies van de baas.
Mohg, The Omen zit verstopt in het riool onder Leyndell, The Royal Capital. Dat is alleen een illusie van de echte versie van de Demigod. De ware versie van Mohg is de baas aan het einde van Mohgwyn Palace.
Deze boss fight - Mohg, Lord of Blood, was normaal een optionele baas. Hij is dus niet nodig om het verhaal uit te spelen. Maar omdat het personage een belangrijk rol speelt in het verhaal van Miquella, waar een groot gedeelte van Shadow of the Erdtree om draait, is Mohg geen optionele baas voor de uitbreiding.

Stijg naar het juiste level

Elden Ring is niet de eerste keer dat FromSoftware een uitbreiding maakt. Sterker nog, voor alle Dark Souls games en Bloodborne is DLC ontwikkeld door de Japanse studio. En in bijna alle gevallen wordt de lore op een interessante manier uitgebreid en kunnen spelers aan de slag met een berg aan nieuwe wapens.
Er is alleen ook een ander terugkerend thema met de uitbreiding voor FromSoftware games en dat is de moeilijkheidsgraad. De titels van de ontwikkelaar staan normaal al bekend om de hoge moeilijkheidsgraad, maar in de DLC wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan.
Het is dan ook belangrijk dat je level hoog genoeg is voordat je aan het nieuwe avontuur begint. In de preview builds die beschikbaar zijn gesteld, konden testers aan de slag met een personage dat level 150 was. Dat lijkt dus een goede baseline te zijn voor Shadow of the Erdtree. Mogelijk zal je dus nog even wat XP moeten farmen voor de release van de DLC.

Bemachtig en upgrade krachtige wapens

Het is niet alleen belangrijk om level 150 of hoger te zijn, je personage is qua kracht ook sterk afhankelijk van de gear die hij of zij bij zich draagt. Ter voorbeeld, de klassieke longsword begint met 110 physical damage, maar als je het wapen volledig upgradet, dan richt je bij elke slag 269 schade aan.
Je wil het wapen dat je het liefst gebruikt dan ook upgraden naar +25 voor een normaal wapen of +10 voor een uniek wapen, voordat je The Lands of Shadow binnenstapt. Het is daarnaast ook verstandig om te kiezen voor een krachtig wapen dat goed bij je build past. Het juiste gereedschap kan een wereld van verschil maken in de wereld van Elden Ring en je hebt nu nog even de tijd om je weapon of choice uit te zoeken.

Breng een bezoekje aan Volcano Manor en de Haligtree

Het verhaal van Shadow of the Erdtree lijkt een klassiek verhaal van light versus dark te worden. Je zal Miquella moeten helpen om af te rekenen met een nieuwe villain genaamd Messer in The Lands of Shadow.
In de trailer wordt duidelijk dat Messer een thema heeft met slangen. Hij lijkt daarbij verbonden met Ryckard, Lord of Blasphemy. Die Demigod zit verstopt in Volcano Manor, waar heiligschennis en slangen een grote rol spelen. Als je alles van de lore wil weten, dan is het dus verstandig om een bezoekje te brengen aan Volcano Manor voordat je begint aan Shadow of the Erdtree.
Dat geldt ook voor het optionele gebied Miquella’s Haligtree, gevolgd door Elphael, Brace of the Haligtree. Deze heilige boom is gemaakt door Miquella en uiteindelijk zal je het moeten opnemen tegen de beruchte Milena. Zij is de zus van de krachtige Empyrean. Lore-fans zullen dus elk stukje van deze locaties willen verkennen.
Shadow of the Erdtree komt uit op 19 juni voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC.
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5 Image
Elden Ring Shadow Of The Erdtree - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws